Zlatica Gregorová Rôzne

Najšikmejšia stavba či najväčšia knižnica: Veľký KVÍZ o tom NAJ zo Slovenska

Hory, plesá a pôvabné dediny, to je iba krátky výber z toho, čo nám zahraniční návštevníci závidia. Tú krásu si mnohokrát ani neuvedomujeme.

Ilustračný obrázok k článku Najšikmejšia stavba či najväčšia knižnica: Veľký KVÍZ o tom NAJ zo Slovenska
Zdroj: TASR

Slovensko často považujeme za najkrajší kút v šírom svete. Ak sa na dlhší čas vyberieme za hranice našej krajiny, často už netrpezlivo vyčkávame na čas návratu. Lebo, ako sa hovorí: „Všade dobre, doma najlepšie!“ A práve našej krajine je venovaný nasledujúci kvíz.

Skúste zaloviť hlboko v pamäti alebo si len tak, pre zábavu, zatipovať, aké zaujímavosti máme u nás s prívlastkom NAJ. Otestujte sa v našom kvíze o zaujímavostiach, na ktoré môžu byť Slováci právom pyšní.

Pohodlne sa usaďte a skúste sa sústrediť na to, aké pamiatky v našej malebnej krajine máme a ktoré z nich ste už navštívili. Ktorý hrad ste naposledy zdolali a pamätáte si aj niečo z botaniky? Overte si svoje schopnosti v našom kvíze, ktorý nájdete TU: Kvíz: Overte si svoje vedomosti o NAJ zaujímavostiach Slovenska

V kvíze sa vám postupne zobrazí desať otázok. Ku každej máte na výber z troch možností, správna je, samozrejme, vždy len jedna. Avšak pozor, na odpoveď na každú otázku máte len 15 sekúnd. Ak nestihnete odpovedať v limite, otázka bude hodnotená ako nezodpovedaná. Kvíz bude okamžite vyhodnotený a vy zistíte, na koľko otázok ste odpovedali správne.

Zabavte sa

Kvíz môžete kedykoľvek opakovať a vylepšovať si svoje skóre. Výsledok kvízu môžete jednoducho, jediným kliknutím, zdieľať na Facebooku a pochváliť sa ním i vaším priateľom.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM