Webnoviny - Svet

Lacko postúpil do osemfinále dvojhry v Memphise

WEBNOVINY.SK

Lukáš Lacko Foto: SITA/Nina Bednáriková MEMPHIS 16. februára (WEBNOVINY) – Slovenský tenista Lukáš Lacko zvíťazil v utorňajšom stretnutí 1. kola dvojhry na turnaji ATP World Tour 500 Regions Morgan Keegan Championships & The Cellular South Cup v americkom Memphise (dotácia 1,1 milióna USD, tvrdý povrch Plexipave v hale) nad tiež nenasadeným domácim držiteľom voľnej karty Bobbym Reynoldsom v ich premiérovom súboji za 121 minút 2:6, 7:6 (2), 6:4. V rozhodujúcom sete pritom mal manko brejku. Na loptičky celkovo prehral 92–97, na esá 10–12.

Dvadsaťsedemročný Američan Reynolds vlani vo februári figuroval na 63. mieste vo svetovom rebríčku, čo je jeho osobný rekord, medzičasom však klesol až na terajšiu 415. pozíciu pod vplyvom série neúspechov a zranení. Od apríla do júla 2009 inkasoval 10 prehier v rade a na dvorce sa vrátil až začiatkom februára na challengeri v Dallase, na ktorom sa prebojoval do štvrťfinále.

Dvadsaťdvaročný piešťanský rodák Lacko sa v tejto sezóne dostal medzi najlepších osem na hlavnej profesionálnej úrovni v indickom Chennai i nedávno v Záhrebe a vyšvihol sa na 66. priečku v renkingu. Zverenec kapitána fedcupového tímu SR a šéftrénera chlapcov v rámci programu NTC Mateja Liptáka si medzi najlepšími šestnástimi zmeria vo štvrtok sily s úspešným zo stredajšieho duelu Jérémy Chardy (Fr.) – Fernando Verdasco (2-Šp.). Držiteľ troch challengerových trofejí Lacko už má v Memphise istotu 45 bodov do počítačového poradia a šeku na 13 980 USD.

Dvojhra – 1. kolo:

Lukáš Lacko (SR) – Bobby Reynolds (USA) 2:6, 7:6 (6), 6:4 za 121 minút.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM