Milan Hanzel Šport Futbal

Legendárny český futbalista Vízek, ktorý porazil vírus: Bolo to príšerné a schudol som 10 kíl!

Aj večnému "srandistovi", akým bývalý futbalista Ladislav Vízek je, zmrzol úsmev na tvári. Môže za to koronavírus, s ktorým nedávno bojoval.

Ilustračný obrázok k článku Legendárny český futbalista Vízek, ktorý porazil vírus: Bolo to príšerné a schudol som 10 kíl!
Zdroj: youtube

Niekdajší československý futbalový reprezentant sa na konci marca dozvedel, že aj on má v sebe vírus COVID-19. Smiech ho okamžite prešiel. Najnovšie poskytol Vízek rozhovor českému portálu www.expres.cz, kde podrobne opísal, aké mal príznaky a čo sa s ním počas choroby dialo.

Na príčine karty

Najprv si 65-ročný Ladislav myslel, že ochorel na bicykli, ale neskôr vyšla pravda na povrch. „Chytil som to asi 13. marca na mariáši v mojej krčme od staršieho pána. Bol to taký dedko bez imunity a ja som hral priamo proti nemu. Od neho som to teda asi chytil. A ako jediný! Nie som ale nahnevaný,“ začal Vízek pre expres.cz

Spoveď o chorobe

Už viacerí ľudia, ktorí COVID-19 prekonali, hovorili o tom, že ochorenie malo nevšedný priebeh. „Je to protivné a vracia sa vám to. Bol som unavený, mal som zoslabnuté telo, horúčky a nechutenstvo… Jediným plusom je, že som stratil svoje desaťkilové brucho a teraz mám bruško ako zo žurnálu,“ vtipkuje Ladislav.

„Som unavený, slabý, ale lepší sa to a vracia sa mi chuť k jedlu. Už som si dal aj prvé pivo, ráno som ale cítil, že mi riadne udrelo do hlavy. Budem musieť opatrne s ďalším pivom,“ dodal znovu s dávkou humoru bývalý kanonier.

Počas boja išiel humor bokom

Na záver ešte dlhoročný reprezentant ČSSR prezradil: „Už sa cítim lepšie, ale čítal som, že mladší majú priebeh choroby úplne iný. Za seba poviem, že to nebola žiadna sranda. Nemám už horúčky, ale cítim, že len chvíľu chodím a som unavený. Zlá je aj domáca karanténe, pretože len stále čumím do televízora a pozerám filmy pre seniorov. Jednoducho, keď nemôžete robiť šport, ste úplne odrezaný od sveta, vtedy je to veľmi smutné.“

Legenda prekonala vírus
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM