TOS Lifestyle

Lekár prezradil, čo umierajúci pacienti najviac ĽUTUJÚ: Nadovšetko ich trápi TÁTO jedna vec!

Skúsený lekár prezradil, čo ľutujú umierajúci pacienti najčastejšie. A skutočnosť je iná, ako to, čo si mnohí myslia.

Ilustračný obrázok k článku Lekár prezradil, čo umierajúci pacienti najviac ĽUTUJÚ: Nadovšetko ich trápi TÁTO jedna vec!
Zdroj: Unsplash.com

Vo filmoch vidíme umierajúcich ľudí väčšinou ľutovať to, že trávili málo času so svojimi blízkymi, poprípade že s niekým kvôli malichernostiam nemali dobrý vzťah.

Americký lekár Karl Zarse na sociálnej sieti prezradil zo svojej dlhoročnej praxe, čo reálne ľudia na smrteľnej posteli v nemocnici ľutujú najčastejšie.

Čo ich trápi?

Pacienti podľa jeho slov najčastejšie ľutujú, že sa od malička nestarali viac o svoje zdravie, aby sa vyhli bolestiam a obmedzenej pohyblivosti počas staroby.

„Mal som sa skôr o seba začať starať. Viem, že by to neskôr v mojom živote znamenalo obrovský rozdiel," zovšeobecnil lekár najčastejšie slová pacientov.

To, že väčšia starostlivosť o seba a svoje zdravie v mladosti, znamená väčšiu kvalitu života v starobe, zrejme pre väčšinu nie je žiadnou novinkou. Tých, ktorí sa toho aj v skutočnosti držia, je však určite oveľa menej.

Ako tomu predísť

Karl Zarse zároveň poskytol tipy, ako si zachovať čo najväčšiu mobilitu počas staroby. Odporúča pravidelne vykonávať pohybové a silové cvičenia.

Taktiež radí nezabúdať na primerané množstvo vody, aby organizmus nezostával dehydrovaný a užívanie protizápalových výživových doplnkov.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM