Aktualizované Zo Slovenska

Lekárovi z gynekológie potvrdili koronavírus! Na klinike boli aj ďalší lekári s príznakmi

Na klinike pracovali aj lekári, ktorí sa vrátili z lyžovačky v Taliansku, mali príznaky ochorenia COVID-19 a bez ochranných pomôcok ďalej pracovali.

Ilustračný obrázok k článku Lekárovi z gynekológie potvrdili koronavírus! Na klinike boli aj ďalší lekári s príznakmi
31
Galéria
Zdroj: TASR

Na gynekologicko-pôrodníckej klinike Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) v bratislavskom Ružinove ordinoval gynekológ nakazený novým koronavírusom.

Na brífingu v nedeľu večer to potvrdil minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO).

Karanténa a testovanie

„Nemocnica prijala prísne epidemiologické opatrenia a všetky akútne zákroky z kliniky presunuli do nemocníc na Antolskej ulici v Petržalke a na Kramároch,“ uviedol Krajčí.

Lekár bol v kontakte s ďalšími šiestimi zdravotníckymi pracovníkmi u ktorých podľa Krajčího automaticky pristupujú ku karanténnym opatreniam a testovaniu.

Doplnil, že dvaja „nezodpovední lekári“ kliniky sa vrátili z lyžovačky v Taliansku, mali príznaky akútneho respiračného ochorenia a pracovali na klinike bez ochranných pomôcok. Výsledky ich testov na koronavírus budú známe okolo 20:00 hod. večer.

„Všetci pevne veríme, že budú negatívne,“ povedal Krajčí. Ministerstvo bude verejnosť informovať.

Ak by boli výsledky zamestnancov pozitívne, podľa neho bude treba dať do karantény veľmi veľké množstvo zdravotníckeho personálu z ružinovskej kliniky.

Hovorkyňa UNB Eva Kliská doplnila, že nemocnica dezinfikovala kontaminované priestory a v súčasnosti realizujú epidemiologické šetrenie a definovanie všetkých kontaktov ľudí s podozrením na ochorenie COVID-19.

Ilustračný obrázok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM