Svet Zo zahraničia

Letisko Gatwick obnovuje prevádzku: Chaos spôsobili drony, FOTO

Prevádzka na londýnskom letisku Gatwick bola v piatok v obmedzenom rozsahu znova obnovená po tom, čo v stredu nad letiskovou plochou zaznamenali prelet dvoch dronov. Informovala o tom agentúra AP.

Ilustračný obrázok k článku Letisko Gatwick obnovuje prevádzku: Chaos spôsobili drony, FOTO
3
Galéria
Zdroj: TASR

„Letisková dráha je momentálne opäť dostupná a sú plánované vzlety aj pristátia obmedzeného počtu lietadiel“, uviedli vo svojom vyhlásení predstavitelia letiska. Zároveň však upozornili cestujúcich, aby si ešte pred odchodom na letisko skontrolovali stav svojho letu, keďže mnohé budú „omeškané, prípadne zrušené“.

Letovú prevádzku Gatwicku zastavili v stredu večer krátko po 21.00 h miestneho času (22.00 h SEČ) po tom, ako nad letiskovou plochou zaznamenali dva drony.

Po dronoch a ich operátorovi pátrajú policajti z dvoch policajných oddelení v grófstvach Surrey a Sussex, okolie prehľadáva aj vrtuľník. Stroje však zostreliť nechceli, pretože sa obávali rizika zatúlaných guliek.

Opatrenie pocítili desiatky tisícok pasažierov. Frustrovaní cestujúci museli v čase nadchádzajúcich vianočných a novoročných sviatkov a prázdnin čakať v lietadlách, ktoré zostali na vzletových dráhach. Vedenie Gatwicku sa ešte v stredu cestujúcim za vzniknuté komplikácie ospravedlnilo, ale zdôraznilo, že bezpečnosť je v tejto súvislosti prioritou.

Letisko Gatwick obnovuje prevádzku
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM