Rastislav Búgel Cestovanie

Letisko na Krku EXTRÉMNE zvýšilo ceny za vstup autobusov: Turistov čakal ŠOK!

Ostrov Krk patrí medzi najvychýrenejšie destinácie v Chorvátsku. Ak sa tam chystáte, dajte si pozor. Môže vás čakať nepríjemné prekvapenie.

Ilustračný obrázok k článku Letisko na Krku EXTRÉMNE zvýšilo ceny za vstup autobusov: Turistov čakal ŠOK!
Zdroj: Facebook.com/Novi list

Ak sa rozhodnete cestovať do Chorvátska letecky, pripraviť sa musíte na komplikácie. Teda hlavne v prípade, že priletíte na letisko Rijeka na ostrove Krk.

K autobusu musia prejsť stovky metrov

Pred niekoľkými dňami sociálnymi sieťami začalo kolovať video, ktoré zachytáva turistov, ktorí si museli svoje kufre ťahať po ceste. Dôvod? Extrémne drahé ceny za vstup pre autobusy.

Namiesto pohodlného východu z letiska a nástupu do pristaveného autobusu tak turisti musia ťahať kufre stovky metrov mimo priestory letiska. Autobusy na nich čakajú až za vstupnou rampou.

Extrémne zdraženie

Letisko sa totiž doslova zo dňa na deň rozhodlo zvýšiť ceny vstupov na parkovisko pre autobusy a taxíky. A nešlo o žiadne malé zvýšenie. Ako informoval portál morski.hr, v porovnaní s minulým rokom ide o stopercentný nárast a v niektorých prípadoch dokonca o tisíc percent!

Zástupcovia župy už pred niekoľkými dňami požiadali o zrušenie nového cenníka. Podľa prezidenta Asociácie chorvátskych cestovných kancelárií Tomislava Faina je nový cenník parkovania pre dopravcov na letisku výsledkom úplného nepochopenia sektora cestovného ruchu zo strany správy letiska.

Ako reagovali turisti?

„Počasie je pekné, sme na dovolenke, takže to nebolo až také náročné,“ povedala pre novilist.hr jedna z dovolenkárok, ktorá si musela ťahať kufor stovky metrov. Dodala však, že takáto prax by nemala byť bežná.

„Pre mňa osobne to nebol problém, pretože som v dobrej kondícii, ale pre cestujúcich, ktorí môžu mať nejaké zdravotné problémy, najmä čo sa týka pohybových ťažkostí, by takýto koniec cesty mohol predstavovať výzvu,“ nechal sa počuť ďalší nemecký turista.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie lákavé články

Turisti na Krku morali vući kofere do izlazne rampe jer je autobusima ulazak na aerodrom postao preskup

Posted by Novi list on Saturday, May 4, 2024
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM