Magazín Cestovanie

Ani v hotelovej izbe nemusí byť BEZPEČNE: Po príchode skontrolujte 4 miesta

Vyzerá to tak, že nestačí len za sebou zabuchnúť dvere. Ak prespávate na neznámom mieste, uistite sa vopred, že na vás nečíhajú skryté nástrahy.

Ilustračný obrázok k článku Ani v hotelovej izbe nemusí byť BEZPEČNE: Po príchode skontrolujte 4 miesta
Zdroj: unsplash.com

Vraví sa, že opatrnosti nikdy nie je dosť. Ak máte radi veci pod kontrolou, možno sa inšpirujete tipom od istej letušky Esther Sturrusovej, ktorá v rámci svojej práce prespáva v bytoch a v apartmánoch naprieč svetom.

Stewardka potom, čo sa zamkne, začne niekoľko minútovú prehliadku objektu. „Čo urobím ako prvé, keď prídem do svojej hotelovej izby? Skontrolujem, či tam nie sú skryté kamery,“ povedala vo videu. Informuje o tom Daily Mail.

Zaostrí na štyri miesta

Ako prvé začne kontrolou zrkadla v kúpeľni, kde priloží prst na zrkadlo. A vysvetľuje, že ak by medzi prstom a odrazom vznikla medzera, mohlo by ísť o obojstranné zrkadlo.

Následne skontroluje sprchu a okraje požiarneho alarmu. Stewardka sa ako posledné pustí do spálne, ktorú dôkladne prehľadá. Jej video komentovali tisíce používateľov a zatiaľ, čo niektorí letušku opísali ako príliš opatrnú, iní pod videom zanechali svoje skúsenosti či tipy.

Nie je v tom sama

„V Airbnb, kde som bol, bola kamera v kúpeľni nad pisoárom,“ ozval sa Leo. „Vždy robím zrkadlový test! Ale v tomto type ubytovania však neostávam, pretože som počula príliš veľa príbehov so skrytou kamerou,“ uviedla istá Juliana. „Moja mama má zariadenie na detekciu kamier, ktoré používa vždy, keď máme rezerváciu v hoteli alebo v Airbnb,“ uviedla istá Juliana.

Príde vám to pritiahnuté za vlasy? Doterajšie pravidlá Airbnb povoľovali používanie bezpečnostných kamier v spoločných priestoroch, ako sú obývacie izby a chodby. To sa len nedávno zmenilo.

Dobré rady na záver

Chcete sa cítiť ešte bezpečnejšie? Hneď po príchode skontrolujte vchodové dvere a zámok na izbe. Ak si nechcete okrem kufra odniesť so sebou aj ploštice, zaostrite pozornosť na posteľnú bielizeň a matrac. Drobný hmyz spoznáte podľa trusu alebo hnedých bodiek. Nezabudnite skontrolovať obsah minibaru. Nedostatok ihneď nahláste na recepcii, inak vám môžu byť naúčtované položky, ktorými ste sa neosviežili. Pozor aj na pripojenia na WiFi. Redakcia Dnes24 odporúča kontrolu všetkých pripojených zariadení v sieti, IP adresy, fotoaparáty cez dostupné aplikácie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM