Rôzne

Leto praje aquaparkom: Predstavujeme výber piatich, ktoré stoja za vyskúšanie

Aquaparky poskytujú komfort, možnosti na rekreačné športy, zábavu pre všetky vekové kategórie aj reštauračné či ubytovacie služby. Nechýbajú v nich vodné atrakcie, kúpele či sauna.

Ilustračný obrázok k článku Leto praje aquaparkom: Predstavujeme výber piatich, ktoré stoja za vyskúšanie
Zdroj: TASR

Veľké komplexy vyrástli ako huby po daždi a dnes si už dovolenkár môže doslova vyberať, ktorý z nich navštívi. My sme sa pozreli na päticu známych slovenských vodných svetov.

Tatralandia

Aquapark Tatralandia je najväčším aquaparkom v našej krajine a patrí medzi najväčšie v strednej Európe. Nachádza sa 2 km severozápadne od centra Liptovského Mikuláša v mestskej časti Ráztoky na severnom brehu vodnej nádrže Liptovská Mara. Zdrojom termálnej vody je vrt, z ktorého prúdi na povrch voda z hĺbky vyše 2 500 m s teplotou 60,7 °C.

V Aquaparku Tatralandia nájdete štrnásť bazénov s teplotou do 40 °C. V krytej časti TROPICAL PARADISE, kde je celoročne udržiavaná stála teplota vzduchu 30 °C, sa nachádza päť bazénov s morskou aj čírou vodou. V krytej časti Ostrov pirátov z Karibiku sú dva bazény + jeden dojazdový bazén. Vo vonkajšej časti celoročne fungujú dva bazény s termálnou vodou. V letnej sezóne sú navyše prevádzkované ďalšie štyri bazény.

Zdroj: YouTube.com

Gino Paradise Bešeňová

Aquapark Gino Paradise Bešeňová je rekreačným strediskom pri obci Bešeňová a nachádza sa v okrese Ružomberok. Zariadenie funguje po celý rok a nájdete v ňom mnoho krytých i vonkajších bazénov, toboganov, ubytovacích i stravovacích kapacít i kongresových priestorov. V areáli sa nachádza celkovo 16 bazénov.

Celoročne je otvorených 8 vonkajších bazénov s geotermálnou vodou, teplou od 27 do 39 °C. Vnútorné bazény s vodou teplou od 27 do 38 °C poskytujú podvodné sedacie lavice, masážne trysky, bublinkovače a chrliče. V átriu sú 2 antikorové vírivky.

Zdroj: YouTube.com

Aquacity Poprad

Aquacity Poprad je vyhľadávaným vodným svetom priamo pod Tatrami. Bývalá plaváreň sa nachádza blízko zimného štadióna. Je viditeľná priamo od cesty v smere z centra do mestskej časti Spišská Sobota. Po objavení termálnej vody začali v roku 2003 niekdajší vyhľadávaný vodný stánok prebudovávať na plaváreň AquaCity. Bazény sú napúšťané termálnou vodou zo spomínaného neďalekého geotermálneho vrtu. V areáli nájdete bazény aj atrakcie pre deti aj dospelých.

Zdroj: YouTube.com

Vadaš Thermal Resort Štúrovo

Štúrovo je mesto v Nitrianskom kraji v okrese Nové Zámky. V roku 1949 bol pri Dunaji zrealizovaný vrt v hĺbke 140 metrov, ktorý objavil prameň termálnej vody s teplotou 30 °C. Následne sa začalo s budovaním termálneho kúpaliska (dnešného TK II, alebo „starého kúpaliska“).

Následne bol v roku 1973 objavený ďalší zdroj termálnej vody v hĺbke 130 metrov s teplotou 39,7 °C a výdatnosťou 70 l/s, ktorý sa stal zdrojom dnešného termálneho kúpaliska Vadaš. V areáli sa nachádza plavecký bazén, zážitkové bazény, detský, perličkový aj sedací. Bazény sú zásobované termálnou vodou teplu od 26 – 36ºC.

Zdroj: YouTube.com

Aquapark Senec

Aquapark Senec je k dispozícii po celý rok. Nachádza sa v Senci neďaleko Slnečných jazier. Postredníctvom atrakcií ponúka veľa vodnej zábavy a adrenalínu. Návštevníci si po celý rok užijú 28–38 stupňovú vodu z vrtu v 6 rôznych bazénoch. Počas leta možno využiť až 11 bazénov. Zabaviť sa dá na vonkajšom tobogane i dvojdráhovej šmýkačke.

Toboganová veža Aqua fun sa končí tromi dojazdovými bazénmi. Pre návštevníkov je v ponuke 25 m plavecký bazén i lenivá rieka. Okrem toho sa tu dá zahrať volejbal aj minifutbal. V ponuke sú detské atrakcie, bufety, reštaurácia aj coctail a coffee bar.

Zdroj: YouTube.com

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM