ELA Správy Zo Slovenska

Limuzína so šoférom NEBUDE! Heger si obuje tenisky a z domu na úrad vlády POBEŽÍ

V piatok sa začal ďalší ročník najväčšej celoeurópskej kampane Európsky týždeň mobility (ETM). Zapojili sa nielen slovenské samospráv, ale aj predseda vlády Eduard Heger.

Ilustračný obrázok k článku Limuzína so šoférom NEBUDE! Heger si obuje tenisky a z domu na úrad vlády POBEŽÍ
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Témou aktuálneho ročníka je Lepšia dostupnosť, s mottom Cestujme zodpovedne. Informovala o tom hovorkyňa Slovenskej agentúry životného prostredia (SAŽP) Michaela Pšenáková.

„Samosprávy majú v rámci ETM ideálnu príležitosť ukázať svojim obyvateľom a verejnosti aktivity, ktoré realizovali, realizujú či plánujú realizovať nielen pre zlepšovanie udržateľnejších foriem dopravy, ale ktoré vedú aj k skvalitneniu života ich obyvateľov,“ priblížila Pšenáková.

Predseda vlády SR Eduard Heger sa v stredu 21. septembra taktiež zapojí do týždňa bez áut a do práce nepríde autom. Trasu zo svojho bydliska v Dúbravke až na Úrad vlády SR odbehne.

Podporí tak myšlienku Európskeho týždňa mobility, ktorou je prehodnotenie dopravných návykov a zvýšenie povedomia o ekologických formách prepravy.

Vyhlasovateľom kampane je Ministerstvo životného prostredia SR, národným koordinátorom SAŽP. Kampaň je určená širokej verejnosti, registrujú sa však do nej len samosprávy a organizácie.

Neprehliadnite aj:

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM