Webnoviny - Svet

Lipšic povýšil policajta postreleného v Kysaku

WEBNOVINY.SK

Minister vnútra Daniel Lipšic (vpravo) ocenil príslušníkov PZ za záchranu životov. Ocenení policajti na snímke zľava: Miroslav Podhora, Jaroslav Dzurjo, Michal Tomašovič a Viktória Hudáková. Košice, 3. jún 2011.Foto: SITA/Ivan FleischerBRATISLAVA 3. júna (WEBNOVINY) – Minister vnútra Daniel Lipšic (KDH) dnes mimoriadne povýšil do hodnosti podporučíka príslušníka Pohotovostného policajného útvaru z Prešova, ktorý bol postrelený v Kysaku pri nasadení v akcii proti údajnému kanibalovi. Okrem povýšenia udelil minister policajtovi aj peňažný dar.

„Keďže pracuje v špeciálnej zložke, jeho identitu nemôžeme zverejniť a z rovnakého dôvodu sme vopred nemedializovali miesto a čas povýšenia,“ informoval agentúru SITA Lipšicov hovorca Gábor Grendel.

Incident sa odohral v utorok 10. mája dopoludnia pri obci Kysak v okrese Košice – okolie. Polícia mala už skôr avízo, že na internetový inzerát samovraha zo Švajčiarska odpovedal Slovák z obce Sokoľ v Košickom okrese. Ten Švajčiarovi sľúbil, že ho v lese pri Kysaku zabije.

Podľa plánu mal potom mäso nakoreniť, aby telo nerozniesla zver, a postupne ho konzumovať. Cudzinec sa však zľakol a všetko oznámil polícii. Namiesto Švajčiara pricestoval vlakom do Kysaku policajný agent a stretol sa s Matejom Č. Ten potvrdil agentovi, že má pri sebe pílky, nože, korenie, ako aj tabletky, ktorými ho mal uspať skôr než ho zavraždí. Keď chceli muža zatknúť, strhla sa prestrelka. Policajti zasiahli podozrivého niekoľkými ranami, pričom údajný kanibal na policajtov vystrelil sedem rán. Jedna z jeho striel zasiahla policajta. Matej Č. zomrel dva dni po incidente 12. mája.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM