Webnoviny - Svet

LM: Messi odpočinutý a pripravený na finále

WEBNOVINY.SK

Lionel MessiFoto: SITA/AP BARCELONA 23. mája (WEBNOVINY) – Argentínsky futbalový génius Lionel Messi je oddýchnutý a pripravený na sobotňajšie finále prestížnej Ligy majstrov 2010/2011 v londýnskom Wembley proti anglickému Manchestru United. Útočník španielskeho veľkoklubu FC Barcelona to potvrdil počas pondelňajšieho rozhovoru s novinármi.

Tréner Kataláncov Pep Guardiola vynechal 23-ročného dvojnásobného najlepšieho futbalistu planéty zo zostavy v dvoch ostatných ligových dueloch proti Málage a Deportivu La Coruňa, v ktorých už Barcelone o nič nešlo, keďže majstrovský titul si zaistila predčasne po súboji s Levante. Práve v tomto zápase, 11. mája, naposledy vybehol Messi na ihrisko v súťažnom stretnutí.

„Chcel som hrať aj v zostávajúcich dvoch ligových dueloch, ale na druhej strane bolo pre mňa dobré, že som si oddýchol. Teraz sa cítim výborne a som na sto percent pripravený na finále Ligy šampiónov,“ povedal argentínsky reprezentant na tlačovej konferencii.

Messi strelil v tomto súťažnom ročníku už 52 gólov vo všetkých súťažiach, na ďalších 22 prihrával svojim spoluhráčom. Nástupca futbalových velikánov ako Pelé či Maradona verí, že čo-to zo svojho talónu si nechal aj do sobotňajšieho súboja o nesmierne cennú trofej proti anglickému majstrovi. „United majú veľmi dobrú defenzívu, ktorú tvoria skúsení hráči. Tí sú spolu už veľmi dlho, presne vedia, čo môžu jeden od druhého očakávať. Čaká nás veľmi ťažké stretnutie, ktoré môžu rozhodnúť maličké detaily,“ dodal Lionel Messi.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM