Magazín Lifestyle

Luxusné značky spustili výrobu dezinfekčných gélov. Rozdajú ich zadarmo!

Na akútny nedostatok antibakteriálnych gélov reagujú aj svetové módne spoločnosti.

Ilustračný obrázok k článku Luxusné značky spustili výrobu dezinfekčných gélov. Rozdajú ich zadarmo!
Zdroj: pixabay.com , pixabay.com

Do boja proti koronavírusu sa zapájajú aj luxusné značky. Francúzsky nadnárodný konglomerát LVMH Moët Hennessy • Louis Vuitton S.A. oznámil, že tri z jeho najväčších značiek sa na istý čas preorientujú na výrobu dezinfekčných gélov na ruky.

Dôvodom je nedostatok dezinfekčných gélov na ruky nielen vo francúzsku, ale na celom svete.

Gély zdarma

Predseda a výkonný riaditeľ LVMH Bernard Arnault oznámil, že produkty bude bezplatne distribuovať zdravotníckym orgánom a nemocniciam v krajine tak dlho, ako to bude potrebné.

„Prostredníctvom tejto iniciatívy má spoločnosť LVMH v úmysle pomôcť riešiť riziko nedostatku produktu vo Francúzsku a umožniť väčšiemu počtu ľudí pokračovať v správnych krokoch na ochranu pred šíriacim sa korona vírusom,“ uviedla spoločnosť vo vyhlásení.

Konglomerát luxusného tovaru zahŕňa značky ako Louis Vuitton, Givenchy, Bulgari, Moët či Hennessy.

Článok pokračuje pod príspevkom.

Zdroj: Twitter

Pomáhajú aj Slováci

Nedostatkovým tovarom sú aj rúška. Chýbajú v lekárňach aj nemocniciach. Podľa premiéra Petra Pelegriniho sa bežní občania nemajú spoliehať na to, že im rúška zabezpečí štát. A tak si rukávy vyhrnuli Slováci.

Tí zručnejší rúška šijú a na sociálnych sieťach ich ponúkajú buď zadarmo alebo za symbolickú cenu. Prípadne poskytujú návody, ako si rúško vyrobiť doma. „Začala som, lebo mi nedá nepomôcť. Ale keďže mám toho teraz veľmi veľa, moja karanténa vyzerá tak, že som si ešte nesadla,“ hovorí módna návrhárka Dana Kleinert.

Pomôcť so zháňaním rúšok sa snažia aj samosprávy. Napríklad bratislavské Staré Mesto sa dohodlo s chránenou krajčírskou dielňou, ktorú pred desiatimi rokmi založilo občianske združenie Klub Donna Rosi. Tieto rúška pôjdu prioritne do seniorských centier a ich výroba je financovaná z individuálnych dotácií starostky Zuzany Aufrichtovej.

S nadšením a nadhľadom k téme pristúpila aj obľúbená speváčka Lucie Bílá. A keďže v Českej republike je, rovnako ako u nás, nedostatok rúšok, pomáha s ich výrobou. Lucka sa pôvodne vyučila za krajčírku. Keďže teraz nemôže tešiť ľudí spevom, sadla za šijací stroj. Na sociálnej sieti to okomentovala slovami: „A že sa mi nebude moja profesia krajčírky hodiť. Chystám balík rúšok do Kladenskej nemocnice.“

Počas dlhých dní a večerov sa do handmade výroby rúšok pustili aj viaceré módne návrhárky, ale tiež bežné ženy, občas i muži. Napríklad návrhárka Dajana Rodrigez, ktorá šije kabelky pre celebrity. Ako oznámila „Nateraz sme zastavili výrobu kabeliek a šijeme rúška. Prvých 500 sme zadarmo venovali mestu Partizánske, aby ich distribuovalo ľuďom, ktorí ich najviac potrebujú – seniorom, onkologickým pacientom a podobne.“

View this post on Instagram

Pro naši malou Adélku...🦋

A post shared by Lucie Bílá (@luciebila) on

View this post on Instagram

Naša firma sa rozhodla situácii prispôsobiť a robiť to, čo je momentálne potrebné. Naše výrobné kapacity použijeme na výrobu rúšok na tvár. Sledujte video kde je všetko uvedené. Už v týchto minútach vyrábame prvé kusy. Budeme schopní vyrábať denne tisíce kusov. Prvých 500 poskytneme zdarma mestu Partizánske aby ich poskytlo najzraniteľnejším obyvateľom. Ďalšie budeme následne distribuovať. Objednávať si ich môžete na www.slovenskeruska.sk. Verím, že aspoň takto dokážeme trošku pomôcť našim rodinám, priateľom, kolegom, susedom, nášmu regiónu a štátu. 🔔DÔLEŽITÉ INFO: Prosím neprichádzajte ku nám osobne do výroby (je uzatvorená z hygienických dôvodov) a nevolajte nám ani našim zamestnancom na osobne čísla, nakoľko sa nemôžeme venovať práci. Všetky informácie sú na našom webe, ktorý aktualizujeme, prípadne volajte na infolinky +421 948 308 599, +421 948 800 020. ĎAKUJEM

A post shared by Dajana Rodriguez (@dajanarodriguez) on

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM