Rastislav Búgel Zo zahraničia

Magnát Soukup sa topí v problémoch: Obrovské DLHY! Jeho televízia hodiny NEVYSIELALA

Firma českého mediálneho magnáta sa zmieta v problémoch. Má zablokované účty.

Ilustračný obrázok k článku Magnát Soukup sa topí v problémoch: Obrovské DLHY! Jeho televízia hodiny NEVYSIELALA
14
Galéria

Firma známeho Čecha Jaromíra Soukupa Barrandov Televízne Štúdio má poriadne problémy. V noci z piatka na sobotu približne deväť hodín TV Barrandov a jej sesterské kanály Barrandov Krimi a Kino Barrandov vysielali iba farebné pruhy s hodinami a s nápisom Skupina Barrandov.

Odpojili ich od elektriny

Ako informoval server idnes.cz, vysielanie sa opäť rozbehlo o 10.00 hodine. Podľa portálu televízia informovala, že nevysielala z dôvodu prerušenej dodávky elektrickej energie od dodávateľa.

„Elektrina bola odpojená v noci z piatka na sobotu po jednostrannom kroku dodávateľa. Ten koncom týždňa oznámil, že pri nezaplatení dlžnej sumy v stanovenom termíne preruší dodávky až počas sobotnej polnoci. Medzitým sme sprevádzkovali vlastné zdroje elektriny a už o desiatej hodine ráno TVB opäť vysielala. Divákom sa za technické komplikácie ospravedlňujeme,“ povedala pre Blesk.cz výkonná riaditeľka televízie Andrea Geyer.

Finančné problémy

Spoločnosť je v exekúcii a má mať zablokované účty. Nemôže tak vykonávať žiadne finančné operácie. Podľa českého Denníku N ale Mestský súd v Prahe firme udelil dočasnú ochranu pred kľúčovým veriteľom.

„Súčasná situácia dáva spoločnosti Barrandov Televízne Štúdio čas sa nadýchnuť, znormalizovať prevádzku a ponúknuť veriteľom riešenie,“ povedal Jan Čermák, ktorý od októbra vlastní polovicu Soukupovej firmy Empresa Media.

Jedným z veriteľov je agentúra, ktorej spoločnosť dlhuje 70 miliónov korún (približne 2,8 milióna eur).

Dlhodobý problém

Ako informoval idnes.cz, Jaromír Soukup s finančnými problémami bojuje už dlhšie. „Na jar minulého roku podali Česká televízia a Prima spoločný insolvenčný návrh na jeho agentúru Médea, pod ktorú spadá aj vydavateľstvo Empresa Media a TV Barrandov. Agentúra televíziám dlhovala 30 miliónov korún (1,2 mil eur, pozn. redakcie) na neuhradených obchodných pohľadávkach. Soukup vtedy ich návrh označil za šikanózny,“ píše server.

Spoločnosť Médea už v minulosti čelila insolvenčným konaniam. Vlani ich na firmu podalo viacero spoločností, ktoré tvrdili, že dlhy boli mesiace po splatnosti a Médea ich nemala splatiť ani po opakovaných výzvach.

„Mediálna spoločnosť dlhovala za poskytnutie reklamného priestoru v kinách a obchodoch prevádzkovaných trojicou navrhovateľov,“ dodal portál.

Do Soukupa si kopla aj jeho ex

Soukupova bývalá partnerka Agáta Hanychová si nenechala ujsť príležitosť. Podľa tn.cz v príbehoch na sociálnej sieti pridala uštipačný komentár, ktorým narážala na nočný výpadok TV Barrandov: „Dnes je možno najvyššia sledovanosť.“

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Český mediálny magnát Jaromír Soukup
14
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM