Zo zahraničia

Malorka rázne zakročí proti alkoholovým výstrelkom turistov

Úrady na španielskom ostrove Malorka plánujú oznámiť nové opatrenia, ktoré majú napraviť povesť Baleárskych ostrovov.

Ilustračný obrázok k článku Malorka rázne zakročí proti alkoholovým výstrelkom turistov
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Cieľom je tiež zakročiť proti ilegálnym večierkom, kde ľudia porušujú protivírusové opatrenia. Informovala o tom v utorok agentúra DPA.

Neničte nám dobrú povesť

„Nedovolíme, aby bola povesť Baleárskych ostrovov poškodená,“ povedal španielsky minister regionálneho turizmu Iago Negueruela.

Minister tým odkazoval na zábery z preplnených pláží Playa de Palma a Magaluf, na ktorých boli podgurážení tancujúci ľudia.

Tí však od seba neboli v bezpečnej vzdialenosti, čo je opatrenie, ktoré je nutné dodržiavať v celej krajine. Podľa miestnych médií išlo prevažne o turistov z Nemecka a Británie.

Povinné rúška

Toto oznámenie španielskeho ministra prišlo po jeho stretnutí s majiteľmi hotelov, organizátormi turistických prehliadok a členmi odborov a tiež po predstavení prísnejších protivírusových opatrení, ktoré vyžadujú povinné zakrývanie nosa a úst.

Jeden muž bol zatknutý v pondelok po tom, ako vstúpil opitý do niekoľkých barov a reštaurácií, zakašľal do tváre služobného personálu a tvrdil, že bol infikovaný novým koronavírusom.

Podľa súčasných pravidiel v obľúbenej dovolenkovej destinácii si musia ľudia zakrývať nos a ústa aj vonku, ak nie je možné vzdialiť sa od seba minimálne na 1,5 metra.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM