Správy Krimi

Marian Kočner na súde: Prokurátor predložil ďalší balík jeho komunikácie

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Ján Šanta predložil senátu Špecializovaného trestného súdu ďalší balík komunikácie Mariana K. na pondelkovom pojednávaní v Ústave na výkon väzby (ÚVV) Bratislava.

Ilustračný obrázok k článku Marian Kočner na súde: Prokurátor predložil ďalší balík jeho komunikácie
14
Galéria
Zdroj: TASR

Ten je na pojednávaní prvýkrát prítomný s očakávaním, že bude vo veci údajného falšovania zmeniek TV Markízy vypovedať. Obhajca Mariana K. Marek Para vzniesol proti predsedovi senátu námietku zaujatosti.

Obsahom námietky je údajne favorizovanie prokurátora a obhajcov poškodených pred advokátmi obžalovaných Mariana K. a Pavla R. Prokuratúre sa majú podľa Paru zasielať dôkazy skôr ako obhajcom. Para taktiež namieta obrnenú eskortu, ktorá Mariana K. z Leopoldova prevážala, pretože to podľa neho narúša prezumpciu neviny.

Na pondelkové pojednávanie sa do ÚVV Bratislava nedostavil spoluobžalovaný Mariana K. Pavol R. Ten je bývalým riaditeľom televízie, ktorý na ostatných pojednávacích dňoch trval na svojej nevine.

Na výsluch svedka sa má v popoludňajších hodinách dostaviť aj bývalý novinár a niekdajší šéf kontrarozviedky Slovenskej informačnej služby Peter Tóth. Ten svoj úmysel na pojednávanie prísť deklaroval v pondelok ráno na svojom webe.

„Dnes sa postavím ako svedok pred senát, obžalobu aj obhajobu a detailne popíšem, ako, kedy a za akých okolností som sa dozvedel o tom, že viaceré osoby sa podieľali na výrobe antedatovaných zmeniek,“ uviedol Tóth.

Medzi verejnosťou sedí aj Štefan A., ktorý je obvinený z rovnakého skutku, avšak odčlenený na samostatné konanie. V júli vypovedal pred súdom ako svedok, keď priznal komunikáciu s Marianom K. cez šifrovanú aplikáciu Threema.

Foto: ilustračné

Marian Kočner
14
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM