Aktualizované Krimi

Mariana Kočnera obvinili z objednávky vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej

Rok po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej padlo obvinenie.

Ilustračný obrázok k článku Mariana Kočnera obvinili z objednávky vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej
8
Galéria
Zdroj: TASR

Podnikateľa Mariana K. obvinili z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Jeho likvidáciu si mal objednať pre jeho novinársku prácu. Potvrdili to na tlačovej konferencii Úradu špeciálnej prokuratúry.

Obvinenie vzniesli 8. marca. V priebehu krátkej doby sa uskutoční výsluch obvineného a ďalších osôb. Trestné stíhanie Mariana K. bude vykonávané spoločne v jednej trestnej veci s doteraz známymi páchateľmi, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom spolupodieľali na zavraždení Jána Kuciaka a jeho partnerky.

Ján Kuciak bol investigatívny novinár v redakcii spravodajského webu Aktuality.sk. Dvojicu mladých ľudí zavraždili 21. februára 2018 v jej dome vo Veľkej Mači výstrelmi z pištole kalibru 9 milimetrov.

Za jeho vraždu zaplatil objednávateľ minimálne 70 000 eur. Obvinené boli dosiaľ štyri osoby – Alena Zs., ktorá mala za objednávku Kuciakovej vraždy zaplatiť, Tomáš Sz., ktorý mal strieľať, Miroslav M., ktorý ho mal na miesto činu doviezť a Zoltán A. ako sprostredkovateľ. Sú vo väzbe.

Strelnú zbraň, ktorou zavraždili novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú, v súčasnosti vyšetrovatelia nemajú.

Prokuratúra však vie, akým spôsobom a kto ju zabezpečil spolu so strelivom. Má dôkazy, ktoré nasvedčujú tomu, o akú zbraň išlo, aj kto ju upravoval. Informoval o tom prokurátor na tlačovej konferencii Úradu špeciálnej prokuratúry.

Prokuratúra nepovedala, či okrem Mariana K., ktorého obvinili z objednávky vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, je viac objednávateľov. Odvoláva sa na priebeh vyšetrovania. Talianska stopa sa podľa prokuratúry nepotvrdila. Hovorili o tom na tlačovej konferencii Úradu špeciálnej prokuratúry.

Foto: ilustračné

Marian Kočner
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM