Hokej

Maskota hokejových MS uvedú do života: Macejko bude mať krst na Štrbskom Plese

Hokejové majstrovstvá sveta tento rok pobláznia celé Slovensko. Ich termín sa nezadržateľne blíži a tak nastal čas na oficiálny krst maskota Macejka.

Ilustračný obrázok k článku Maskota hokejových MS uvedú do života: Macejko bude mať krst na Štrbskom Plese
Zdroj: SZĽH

Maskotom majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji 2019, ktoré sa uskutočnia v Bratislave a v Košiciach, bude medveď Macejko. „Jeho prvá cesta povedie na Štrbské Pleso, kde bude v sobotu 19. januára na Námestí MS 1970 pokrstený a oficiálne predstavený,“ informuje Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) na svojom webe.

Macejko sa nerodil ľahko. Práce na jeho vytvorení trvali niekoľko mesiacov. Ako informuje SZĽH: „Na jeho tvorbe najskôr pracoval tím zložený z dizajnérov, ideamakerov a ilustrátora. Tí vytvorili vizuál, na základe ktorého mu renomovaná spoločnosť v Kanade vdýchla život a vytvorila ho v životnej veľkosti.“

Na čo všetko sa môžu tešiť návštevníci Štrbského Plesa? Svoju účasť potvrdil aj strieborný medailista z hokejových majstrovstiev 2012. Konkrétne sa môžete tešiť na brankára Jána Laca. O zábavu sa postará skupina Vidiek a moderátor Marcel Forgáč.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Macejkova púť bude po krste smerovať do lyžiarskeho strediska v Tatranskej Lomnici, kde sa ľuďom predstaví v nedeľu okolo poludnia.

„Organizátori medveďovi zimný spánok nedoprajú a diváci ho uvidia i v ďalších lyžiarskych strediskách na Slovensku, v Česku a v Rakúsku, ďalej počas februárových zápasov Kaufland cup-u a vycestuje i na výstavy cestovného ruchu,“ dodáva Slovenský zväz ľadového hokeja na svojom webe s tým, že informácie o pohybe maskota budú priebežne aktualizované na oficiálnom facebookovom profile 2019 IIHF MS.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM