TOS Lifestyle

Maslo z chladničky pripravené takmer okamžite na natieranie? Jednoduchý TRIK, ako na to

Čakať hladný za tvrdým maslom z chladničky nie je nič príjemné a mnohí to zažívajú takmer denne. Viete o tomto riešení?

Ilustračný obrázok k článku Maslo z chladničky pripravené takmer okamžite na natieranie? Jednoduchý TRIK, ako na to
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

Pri súčasných cenách masla ľudia nemajú chuť riskovať a nechávať ho na kuchynskej linke. Z chladničky sa ale hneď nedá použiť a približne pol hodiny treba počkať, kým sa dá riadne natrieť na pečivo.

Jedným z často používaných riešení, ako to urýchliť, je nechať maslo v zime na hrejúcom radiátore alebo v lete na slnku. V tom prípade ho treba mať neustále pod kontrolou a takto vysokej teplote vystaviť len ten kúsok, ktorý sa chystáte zjesť.

Menej známy, no účinný trik

Ďalšou možnosťou je nastrúhať maslo na tenké plátky, čo je dosť prácne z pohľadu natierania aj z pohľadu umývania. Existuje však ešte aj iné, menej známe riešenie, ktoré predstavil server Onet.pl.

Ide o trik s pohárom. Stačí naliať horúcu vodu do pohára a nechať ju tam zopár minút. Následne sa voda vyleje a týmto nahriatým pohárom treba prikryť kúsok vybratého masla. Stačí chvíľa a maslo bude mäkké, pripravené na natieranie.

Dôležité je aj skladovanie

Väčšina odborníkov sa zhoduje, že je lepšie maslo odkladať do chladničky. Na druhej strane, mnohí ho umiestňujú až niekde úplne vzadu, kde je najnižšia teplota. To nie je potrebné a maslo je tak zbytočne viac vychladené a tvrdšie.

Odporúča sa nechávať ho vo dverách chladničky, kde je najvyššia teplota.

Nezabudnite, že maslo je možné skladovať mimo chladničky najviac sedem dní, pokiaľ teplota nepresahuje dvadsať stupňov. Inak neriskujte, chladnička je bezpečnejšia voľba.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM