TOS Svet Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Bratislavu zaradili do TOP 3 NAJNUDNEJŠÍCH miest planéty!

Bratislava sa ocitla takmer na úplnom vrchole rebríčka najnudnejších miest na svete a toto je podľa jeho autorov dôvod!

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Bratislavu zaradili do TOP 3 NAJNUDNEJŠÍCH miest planéty!
Zdroj: Unsplash.com , Unsplash.com

„Svetlá Bangkoku, pôvab a história Paríža či fascinujúca kultúra Tokia… Niektoré mestá majú to, čo potrebujú, aby očarili svojich návštevníkov na každom kroku,“ uvádza prestížny web The World Bucket List v úvode rebríčka 10 najnudnejších miest na svete.

Tie autori neodpisujú, sú podľa nich ľudia, ktorých baví práve takáto nuda a hľadajú výnimočne obyčajné lokality.

Dokonca aj Pisa

Na chvoste rebríčka sa ocitla kanadská Ottawa, ktoré dostala prívlastok hlavné mesto pokoja. Deviate mesto je v Arizone nazývané Mesa, o ktorom píšu, že ho opustilo vzrušenie. Nasledujú Santiago v Chile, ktorému chýba pulzujúci tep a anglický Birmingham, ktoré je opísané ako priemyselné dedičstvo bez lesku.

Na šiestom mieste sa nachádzajú Helsinki vo Fínsku, kde pokoj zatieňuje vzrušenie. Piate v rebríčku je malé mesto v Anglicku Hatfield, ktoré sa snaží vychádzať v ústrety skôr obyvateľom, ktorí hľadajú pokojní život ako turistom. Ani šikmá veža nezachránila taliansku Pisu pred jej umiestnením sa v rebríčku. Patrí jej dokonca štvrté miesto.

Nuda v Blave

Tretia je Bratislava a podľa rebríčka niet nudnejšie mesto v Európe ako je metropola Slovenska! „Pocit malomesta v hlavnom meste,“ uvádzajú autori dôvod.

Bratislava síce podľa nich vyžaruje istý šarm so svojím historickým Starým Mestom, no svojou malomestskosťou má povesť jednej z najmenej živých európskych metropol.

„Obmedzený počet hlavných atrakcií a voľnejšie tempo z Bratislavy robia mesto, ktoré nemusí uspokojiť túžbu po vzrušení, ktorú niektorí cestovatelia hľadajú v hlavných mestách,“ píše sa v rebríčku.

Nudnejšie ako Bratislava

Ktoré mestá sú ešte nudnejšie ako Bratislava? St. Petersburg na Floride známe svojou početnou dôchodcovskou komunitou a nedostatkom atrakcií je na druhom mieste v zozname.

Prvé miesto opanovalo mesto Lubbock v Texase. „Rozľahlé pláne a nedostatok výrazných atrakcií z neho robia mesto rutiny,“ vysvetľujú autori.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM