Máte už dosť klasických medovníkov? Vyskúšajte netradičné perníkové muffiny! + RECEPT
Ak hľadáte niečo chutné, čo by ste si počas sviatkov pripravili, máme pre vás parádny tip. Vyskúšate?
Ak máte už dosť tradičných medovníčkov, máme pre vás zaujímavý tip. Vyskúšajte napríklad namiesto klasického perníka živší a zábavnejší recept v podobe perníkových muffinov.
Na chutné muffiny budeme potrebovať:
⦁ 400 g hladkej múky
⦁ 150 g práškového cukru
⦁ 3 lyžice kakaa
⦁ 1 kávová lyžička mletej škorice
⦁ 1 kus kypriaceho prášku do perníka
⦁ 1 kávovú lyžičku sódy bikarbóny
⦁ 350 ml mlieka
⦁ 100 ml oleja
⦁ 4 polievkové lyžice ovocného džemu podľa vlastného výberu
⦁ 2 kusy vajec
Na čokoládovú polevu:
⦁ čokoládu na varenie (mliečna, biela alebo horká podľa chuti)
⦁ maslo
Postup
Na začiatok si pripravíme všetky potrebné suroviny. Vo veľkej mise zmiešame preosiatu hladkú múku s práškovým cukrom, pridáme 2 vajcia a olej. Všetko spolu dobre vymiešame metličkou, alebo šľahačom tak, aby v ceste neostali hrudky. Tie by nám mohli po upečení v muffinoch prekážať.
K dobre vymiešanej zmesi ďalej pridáme mlieko, lekvár, škoricu, sódu bikarbónu, kakao a kypriaci prášok do pečiva. Všetko spolu dobre vymiešame. Ak sa zdá, že je cesto príliš husté, pridáme podľa potreby mlieko. Cesto má byť po vymiešaní redšie.
Cesto nalejeme do košíčkov papierových, alebo gumových. Môžeme tiež vymastiť plech na muffiny margarínom a hladkou múkou, aby sa cesto neprilepilo. Naplnený plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri teplote 180° približne 30 minút.
Po upečení necháme muffiny vychladnúť. Po vychladnutí môžeme perníkové muffiny poliať čokoládovou polevou a ľubovoľne ich podľa osobného vkusu ozdobiť. Nakoniec necháme čokoládu na muffinoch stuhnúť a môžeme podávať.
Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.