Správy Krimi

Máte WhatsApp? Podvodníci zneužili meno detského tábora, chcú údaje z vašej kreditky

Moderná doba praje podvodníkom. O najnovšom prípade, v ktorom vystupujú moderné komunikačné technológie, informuje polícia.

Ilustračný obrázok k článku Máte WhatsApp? Podvodníci zneužili meno detského tábora, chcú údaje z vašej kreditky
Zdroj: TASR

Odbor počítačovej kriminality úradu kriminálnej polície Prezídia Policajného zboru má plné ruky práce. V rámci vlastného preverovania zaznamenal zvýšený výskyt automaticky zasielaných správ prostredníctvom komunikačnej služby WhatsApp. “Tieto správy sú generované po návšteve internetovej stránky www.tatralandia-sk.win a samotný odkaz v správe aplikácie WhatsApp smeruje na doménu www.tatralandia-sk.win/. Na uvedenej stránke sa uvádza, že Aquapark Tatralandia rozdáva 5 bezplatných povolení pre 500 rodín,“ informuje polícia na Facebooku.

Ako informujú muži zákona, podvodný web využíva napodobeninu facebookových komentárov, vďaka čomu má ponuka vyzerať dôveryhodne. “Pochopiteľne ide o vymyslené profily a komentáre, ktoré sú v angličtine,“ dodáva polícia.

Podľa polície samotné vedenie spoločnosti Tatry mountain resorts, a.s. poprelo, že by organizovali túto súťaž. “Zuzana Fabiánová, hovorkyňa spoločnosti TMR sa vyjadrila pre internetový magazín techbyte.sk, že spoločnosť TMR a Aquapark Tatralandia sa od týchto aktivít dištancujú a danú doménu nemá TMR registrovanú. Zároveň vyzvala ľudí, aby na tento druh komunikácie nereagovali ani neklikali na odkaz, pretože žiadna podobná súťaž neexistuje ani neprebieha a ide o podvod,“ varuje polícia.

Odbor počítačovej kriminality úradu kriminálnej polície Prezídia Policajného zboru takisto analyzoval procesy, ktoré spúšťa aktivita na uvedenej stránke. Zároveň upozorňuje na možné zneužitie osobných údajov ľudí, ktorí sa do falošnej súťaže zapojili. “Uvedená stránka zároveň odkazuje na streamovacie služby, kde je potrebné aj pre spustenie bezplatného skúšobného obdobia zadávať údaje o kreditnej karte používateľa. Vzhľadom k týmto skutočnostiam odporúčame oddeleniu komunikácie a prevencie kancelárie prezidenta Policajného zboru informovať verejnosť o uvedených rizikách,“ informuje polícia prostredníctvom sociálnej siete Facebook.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM