Zlatica Gregorová Správy

Materskú školu v Šali zrenovujú: Pristavia im aj pavilón pre viac detí

K plánom vedenia mesta Šaľa patrí rekonštrukcia budov, ktoré to vyžadujú. V najbližšom čase dokončia prestavba úradu a na rade budú ďalšie objekty.

Ilustračný obrázok k článku Materskú školu v Šali zrenovujú: Pristavia im aj pavilón pre viac detí
Zdroj: TASR

Samozrejmosťou je aj oprava starších budov, v ktorých sídlia jasle či materské školy. Onedlho jednu z nich opravia.

Rozšíria kapacitu

Kompetentní v šalianskej radnici sa rozhodli zrenovovať Materskú školu na Družstevnej ulici. Hlavným cieľom projektu bude oprava budovy ako aj jej rozšírenie kvôli zvýšenému počtu detí. Ako informuje Úrad pre verejné obstarávanie,predmetom projektu je realizácia diela Materská škola rekonštrukcia a dostavba ul. Družstevná 1919/22, Šaľa formou stavby na kľúč s dosiahnutím projektovanej kapacity materskej školy a minimálne projektovaných energetických úspor a energetickej triedy budovy.“

Rekonštrukciou objektu chce mesto dosiahnuť tak, že rozšíri pôvodné priestory a popritom aj pristaví pavilón, kde vzniknú ďalšie dve triedy. Materská škola tak získa priestor pre ďalších 53 detí. Podľa dostupných informácií bude súčasťou stavebných prác oprava a zateplenie obvodových múrov, izolácia strechy, úprava ústredného kúrenia a ráta sa aj s renováciou vzduchotechniky a chladenia. Stavebné práce budú pozostávať okrem výstavby pavilónu aj z umiestnenia prístreškov pre nádoby na odpad, výmeny časti oplotenia a následné úpravy okolia po dokončení stavebných prác.

Eurofondy

Projekt opravy materskej školy je zaradený do Integrovaného regionálneho operačného programu a financovaný z fondov Európskej únie. Predpokladaná hodnota stavebných prác je 929 092,47 eur bez DPH. Ponuky záujemcov o vykonávanie uvedených stavebných prác vyhodnotia v šalianskej radnici začiatkom novembra 2018.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM