Aktualizované Správy Zo Slovenska

Matovič a OĽANO sa musia zdržať šírenia nepravdivých informácií o Haščákovi

Hnutie OĽANO a priatelia, ako aj jeho predseda Igor Matovič sa musia zdržať zverejňovania a šírenia nepravdivých, urážlivých a hanlivých výrokov o finančníkovi Jaroslavovi Haščákovi.

Ilustračný obrázok k článku Matovič a OĽANO sa musia zdržať šírenia nepravdivých informácií o Haščákovi
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Hnutie OĽANO a priatelia, ako aj jeho predseda Igor Matovič sa musia zdržať zverejňovania a šírenia nepravdivých, urážlivých a hanlivých výrokov o finančníkovi Jaroslavovi Haščákovi. O neodkladnom opatrení, ktoré nariadil Okresný súd Trnava, informovala advokátska kancelária zastupujúca Haščáka.

Musí vymazať príspevky

„Súd zároveň Igorovi Matovičovi a jeho hnutiu nariadil vymazať zo svojich profilov na sociálnych sieťach desiatky príspevkov a videí, ktoré takéto difamačné výroky obsahujú,“ priblížila advokátska kancelária Relevans.

Súd podľa nej vo svojom rozhodnutí konštatuje, že Matovičove videá a príspevky o Haščákovi neobsahujú prípustnú a vecnú kritiku, ale osobné slovné útoky, ktoré nesledujú žiadny legitímny cieľ.

„Neodkladné opatrenie však nie je vhodným inštitútom na domáhanie sa všetkých nárokov, ktoré Jaroslavovi Haščákovi v súvislosti s konaním Igora Matoviča vznikli. Preto pristúpime k podaniu civilnej žaloby, ktorou tieto nároky v mene nášho klienta uplatníme,“ uviedol partner advokátskej kancelárie Alexander Kadela s tým, že žalobu momentálne finalizujú.

Matovič: Chcú ma umlčať

Aktualizované 17:33 Líder hnutia OĽANO a priatelia Igor Matovič považuje neodkladné opatrenie súdu, podľa ktorého sa má zdržať zverejňovania a šírenia nepravdivých, urážlivých a hanlivých výrokov o finančníkovi Jaroslavovi Haščákovi, za snahu umlčať ho. Oficiálne zatiaľ verdikt nedostal. Informoval o tom na piatkovej tlačovej konferencii.

„Zariadim sa podľa toho, čo mi bude doručené, vyhodnotím. Ak to rozhodnutie súdu bude v súlade s verejným záujmom, budem ho rešpektovať. Ak nebude, nebudem ho rešpektovať,“ vyhlásil Matovič. Naďalej chce o finančníkovi „hovoriť pravdu“ bez ohľadu na to, či si to praje alebo nie.

Čo je aktuálne v domácej politike?

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM