Správy Politika

Matovič financiám DOŠÉFOVAL: Prezidentka poverila riadením rezortu Eduarda Hegera

Poverený premiér bude dočasne viesť aj rezort financií. Odchod Igora Matoviča, o ktorom sa toľko hovorilo, je už oficiálny.

Ilustračný obrázok k článku Matovič financiám DOŠÉFOVAL: Prezidentka poverila riadením rezortu Eduarda Hegera
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Líder OĽANO Igor Matovič končí vo vedení Ministerstva financií (MF) SR. Vedením rezortu poverila prezidentka SR Zuzana Čaputová dočasne povereného premiéra Eduarda Hegera (OĽANO).

Matovič odišiel z vedenia rezortu po tom, ako poslanci v Národnej rade (NR) SR schválili štátny rozpočet na ďalší rok. Jeho odchod bol aj požiadavkou opozičnej SaS. Igor Matovič chcel podať demisiu ešte v polovici decembra pred hlasovaním o vyslovení nedôvere vlády. Vyvolal však rozruch, lebo si to na poslednú chvíľu rozmyslel a pracovníkovi prezidentskej kancelárie dokument vytrhol z ruky.

Súčasná koalícia má podľa slov predsedu Národnej rady (NR) SR Borisa Kollára (Sme rodina) do konca januára pripraviť zmenu ústavného zákona a priviesť Slovensko k predčasným voľbám. Dodal, že ak tomu nedôjde, ku koncu januára alebo začiatkom februára prezidentka vymenuje úradnícku vládu. To Kollár odmieta.

Heger avizoval januárové rokovania o novej väčšine 76 poslancov. Šéf SaS Richard Sulík odmietol, že by schválenie rozpočtu znamenalo začiatok ďalšej spolupráce SaS a koalície. Kollár trvá na predčasných voľbách, premiérovi ale nebude kaziť rokovania o novej väčšine.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM