MI Zo Slovenska

Matovič je drsňák: "So mnou sa nevyjednáva!"

Nespokojní predajcovia a trhovníci, ktorí blokovali ráno diaľnicu pred Bratislavou, konečne dostali od premiéra nejaké vyjadrenie. Vôbec ich však nepotešilo.

Ilustračný obrázok k článku Matovič je drsňák: "So mnou sa nevyjednáva!"
Zdroj: TASR

Trhovníci sa obávajú o svoje živobytie. Stále totiž platí zákaz hromadných akcií, na ktorých sa zúčastní viac ako tisíc ľudí. Bez jarmokov, vinobraní a iných trhov sa sezónni predajcovia neuživia. Preto zaslali premiérovi list, v ktorom ho žiadajú, aby toto opatrenie zrušil. Nádej na pozitívnu zmenu však zatiaľ nemajú.

So mnou sa nevyjednáva

Premiér potvrdil, že list od predajcov dostal. Podráždilo ho však, že bol formulovaný ako ultimátum, a preto ho ignoroval. „S takýmito ľuďmi sa nevyjednáva. Nech sa obrátia na epidemiológov. Ak ich presvedčia, tak sa uvoľnia opatrenia, ak nie, tak nie,“ uviedol Igor Matovič na popoludňajšej tlačovke.

Zdôraznil, že v tomto postoji zostáva neoblomný. „Žiadnym blokovaním diaľnic si nikto na Slovensku nič nevyboxuje. Diaľnica je kritická infraštruktúra, a tá musí zostať voľná.“

Zároveň nedokázal uviesť, či majú trhovníci aspoň nádej, že sa prísne opatrenia v dohľadnej dobe zrušia. „Dnes nikto nevie, ako to bude za pár mesiacov. Možno to povieme dva týždne pred tým,“ uviedol premiér.

Protesty budú pokračovať

Pondelkový protest pomalou jazdou po diaľnici D1 z Trnavy do Bratislavy nespôsobil väčšie kolóny. Stovky áut, prívesov i kolotočov policajti púšťali len pomaly, aby čo najmenej zaťažili premávku.

Spoluorganizátor protestu Miroslav Bellan v TA3 varoval, že ak s nimi Úrad vlády nebude rokovať, na budúci týždeň sa vyberú zablokovať ďalšie diaľničné úseky: „Náš protest chceme rozšíriť. Bude väčší a v ďalších mestách. Záujem majú Košice a Prešov.“

Trhovníci sa cítia poškodení, keďže takmer všetky ostatné opatrenia v súvislosti s Covid-19 už boli zrušené.

„Je to veľká krivda. Vo všetkých okolitých krajinách sú naplánované veľké akcie, kam budú môcť ísť aj Slováci, a potom sa vrátiť domov. Žiadame, aby sa limit tisíc osôb na podujatie zrušil aj u nás,“ uviedol spoluorganizátor protestu Miroslav Bellan pre televíziu TA3.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM