han Správy Zo Slovenska

Matovič po ceste domov PLAKAL! Dôvod? Lekár z Oravy zomrel na COVID-19

Premiér Igor Matovič znovu napísal status na Facebooku. Najnovšie sa vyjadril k smrti všeobecného lekára z Oravy, ktorý po ťažkom boji o život zomrel na COVID-19.

Ilustračný obrázok k článku Matovič po ceste domov PLAKAL! Dôvod? Lekár z Oravy zomrel na COVID-19
Zdroj: Facebook.com/Igor Matovic

Pred pár dňami sa do médií dostala informácia o tom, že jeden zo zdravotníkov je nakazený koronavírusom a leží v zlom stave v nemocnici. Ten najhorší scenár, sa žiaľ, naplnil.

Prvá obeť z radu lekárov

O skone všeobecného lekára informovali na Facebooku Odboru zdravotníctva ŽSK. „So smútkom v duši a slzami v očiach, sme prijali správu o úmrtí všeobecného lekára, ktorý mal ambulanciu na Orave v Lokci. Poznali sme ho osobne… Skromný, vľúdny, pacientami obľúbený a veľmi dobrý obvodný lekár. Pomohol tomu, kto potreboval, neodmietol a urobil vždy čo mal…A bojoval do poslednej chvíle. Budete chýbať pán doktor,“ doslovne stojí na sociálnej sieti.

„Dobrý človek a statočný 48-ročný lekár z Oravy dnes po ťažkom boji o život zomrel na Covid-19. Odpočívajte v pokoji, pane a veľká vďaka vám,“ uviedol aj Matovič na svojom oficiálnom Facebooku.

Vyronil slzy

Premiér sa ku smrti doktora vyjadril aj v ďalších vetách, ktoré zavesil na Facebooku. „Idem v aute domov a plačem. Nie, nie, nie. Nechcem, aby nám zomierali zdravotné sestry a lekári len preto, lebo pre niekoho je právo cudzích ľudí na ochranu zdravia a života nepodstatná hodnota,“ píše líder strany OĽANO.

„Nie, nie, nie. Právo kohokoľvek z nás ísť na štadión či do reštaurácie v takto vážnej epidemiologickej situácii nestojí nad právom nevinných a zodpovedných ľudí na ochranu ich zdravia,“ poznamenal na margo prísnych opatrení, ktoré aktuálne platia na Slovensku.

Dobrý človek a statočný 48-ročný lekár z Oravy dnes po ťažkom boji o život zomrel na Covid-19. Odpočívajte v pokoji,...

Posted by Igor Matovic on Monday, October 19, 2020
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM