MI Zo Slovenska Politika

Matovič zasa perlí: Som PAKO, vyhlásil o sebe

Premiér sa opäť vrátil k škandálu so svojou odpísanou diplomovou prácou, hoci tvrdil, že tému už považuje za uzavretú. Nasypal si popol na hlavu, ale neodpustil si aj štipľavé konšpirácie.

Ilustračný obrázok k článku Matovič zasa perlí: Som PAKO, vyhlásil o sebe
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Igor Matovič sa už v minulosti priznal, že svoju diplomovú prácu nepísal sám a je v tejto veci de facto zlodej, pretože sú v nej ukradnuté cudzie texty z dvoch kníh. Napriek tomu odmietal dať súhlas na zverejnenie jeho diplomovky, aby si každý mohol urobiť názor sám. Napokon sa novinárom z Denníka N podarilo k práci dostať aj za prítomnosti prorektora Univerzity Komenského. Výsledky sú jednoznačné a premiér opäť prská.

Naivný pako

Novinári Denníka N v knižnici Univerzity Komenského za prítomnosti šiestich pracovníkov školy dostali možnosti podrobne porovnať Matovičovu diplomovku s odpísanými knihami. Potvrdilo sa to, čo tvrdili už dávnejšie:

„Premiér do zhruba prvej polovice diplomovky odkopíroval prvú knihu a druhú polovicu práce vytvoril odpísaním druhej publikácie… zo 79 strán je 76 doslovne odpísaných z kníh, ktoré napísali významní ekonómovia,“ píše Denník N.

Premiér na to zareagoval ostrým facebookovým statusom, presne vo svojom štýle – na úvod priznať vlastnú chybu a ďalej už len sypať obvinenia na adresu svojich kritikov:

„Jasné, som pako, keď som si naivne myslel, že v mojej diplomovke mám všetko citované, ako sa patrí. Evidentne som nemal, je to hanba a je mi to ľúto,“ napísal I. Matovič.

Ďalej už pokračoval len útokmi na novinárov, hoci sám priznal, že mali pravdu: „Verím, že už si dá Denník N pohov, lebo ak to má pokračovať ďalšími politikmi koalície, už to nebude ani len náznakom spravodlivá investigatíva, ale len selektívny lynč,“ uviedol premiér na Facebooku.

Obvinenia bez dôkazov

Premiér sa vo svojom statuse doslova ponára do konšpirácií, že za kauzou jeho diplomovky je nejaká utajená sila a nie jeho vlastný akademický podvod, ktorý aj priznal.

Píše o tom, že „niekto sa celému Slovensku snaží zo záhadných dôvodov vsugerovať, že najzásadnejšou úlohou na Slovensku je posudzovať súčasné skutky politikov podľa ich diplomoviek z dôb, keď politikmi neboli.“

Nikto z novinárov však netvrdí, že toto je tá najdôležitejšia vec v krajine a médiá paralelne riešia aj mnoho iných tém, ktoré sa týkajú prešľapov ľudí spojených s bývalou vládou, napríklad kauzu Dobytkár.

Premiér dokonca pridáva aj obvinenie, že Denník N nedávno „milostivo prešiel mlčaním“ pofidérne získané vzdelanie iných dvoch politikov. Nepridáva však žiadne mená, detaily, ani dôkazy, takže jeho tvrdenie nie je možné overiť.

Práve končí 6. (šiesty) týždeň, čo sa niekto celému Slovensku snaží zo záhadných dôvodov vsugerovať, že najzásadnejšou...

Posted by Igor Matovic on Sunday, July 26, 2020
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM