Rastislav Búgel Zo zahraničia

Medvedev KOMPLETNE prekreslil mapu Európy! TAKTO Rusi plánujú DELENIE Ukrajiny

Po strašení jadrovými zbraňami by chcel ruský exprezident prekresliť aj mapu Európy. Ukázal, ako si predstavuje deľbu ukrajinského územia.

Ilustračný obrázok k článku Medvedev KOMPLETNE prekreslil mapu Európy! TAKTO Rusi plánujú DELENIE Ukrajiny
Zdroj: Twitter.com/Дмитрий Медведев , Twitter.com/Michael McFaul

Dmitrij Medvedev opäť šokoval. Tentoraz sa však verejne nevyhrážal jadrovým arzenálom. Súčasný podpredseda ruskej bezpečnostnej rady predostrel svoju víziu Európy.

Územie rozdelené pre viac štátov?

Medvedev v pondelok vystúpil na konferencii pre mladých. Ako informoval portál tn.cz, ukázal na ňom svoju predstavu delenia ukrajinského územia. Podľa zverejnených záberov by sa mapa Európy výrazne prekreslila.

Ako by sa dalo očakávať, väčšinu územia Ukrajiny by chcel Medvedev priradiť Rusku. Možno nečakane by sa podľa neho do hry zapojili aj ďalšie štáty.

Časť pre Poľsko aj Maďarsko

„Veľká časť ukrajinského územia, ktorému podľa Medvedevovej mapy zostáva iba malá plocha okolo Kyjeva, pripadá zo západnej strany od Kyjeva Poľsku. A hlavné mesto napadnutého štátu susedí tiež s výbežkom Rumunska a exprezident zväčšuje aj Maďarsko,“ píše server.

„Územia na oboch brehoch Dnepru sú ale súčasťou našich strategických a historických hraníc. Všetky pokusy ich odrezať od Ruska, sú preto odsúdené k neúspechu,“ povedal Medvedev.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM