Zo zahraničia

Rusko nepotrebuje diplomatické vzťahy so Západom: Môžeme na seba pozerať cez puškohľady

Bývalý ruský prezident Dmitrij Medvedev v sobotu vyhlásil, že Moskva nepotrebuje diplomatické vzťahy so Západom.

Ilustračný obrázok k článku Rusko nepotrebuje diplomatické vzťahy so Západom: Môžeme na seba pozerať cez puškohľady
Zdroj: TASR/AP

Medvedev reagoval na sériu sankcií voči Rusku oznámených západnými krajinami, ktoré označil za známku „politickej bezmocnosti“. Informácie priniesli stanice BBC a Sky News, ako aj agentúry DPA a AP.

Čas zamknúť ambasády

Medvedev, ktorý je v súčasnosti podpredsedom Rady bezpečnosti Ruskej federácie, na ruskej sociálnej sieti VK napísal, že možno nastal čas „zamknúť ambasády“ a „môžeme na seba pozerať cez ďalekohľady a puškohľady“.

Podľa Medvedeva bude Moskva bez ohľadu na sankcie pokračovať vo svojej operácii na Ukrajine, kým nedosiahne ciele stanovené prezidentom Vladimirom Putinom. Aké sú tieto ciele, nešpecifikoval.

Medvedev tiež uviedol, že reakcia Ruska na sankcie môže znamenať zmrazenie majetku cudzincov a zahraničných firiem v krajine, ako aj vystúpenie Moskvy z posledného paktu o jadrových zbraniach, novej dohody START, ktorá obmedzuje nukleárne arzenály USA a Ruska.

Okrem toho odsúdil pozastavenie členstva Ruska v Rade Európy (RE), ktoré však podľa neho ponúka Moskve príležitosť obnoviť „viaceré dôležité inštitúcie, ako je trest smrti“.

Vojna na Ukrajine 3. deň: Pod paľbou a na úteku
26
Galéria
Zdroj: Twitter.com/Dmytro Kuleba
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM