Zo zahraničia

Medzi mŕtvymi na Ukrajine sú aj CIVILISTI: Rusko ale stále opakuje, že sa nemajú čoho báť

Separatisti v Donbase postupujú, hlási Moskva. Civilisti sa vraj nemusia báť, no napriek tomu bolo niekoľko z nich počas invázie zabitých.

Ilustračný obrázok k článku Medzi mŕtvymi na Ukrajine sú aj CIVILISTI: Rusko ale stále opakuje, že sa nemajú čoho báť
57
Galéria
Zdroj: TASR/AP

Ruskom podporované separatistické sily na východe Ukrajiny postupujú, oznámil vo štvrtok hovorca ruského ministerstva obrany Igor Konašenkov. Informovala o tom agentúra AFP.

Konašenkov pre štátnu televíziu povedal, že sily tzv. Doneckej ľudovej republiky získali pod svoju kontrolu „až tri kilometre“ a jednotky tzv. Luhanskej ľudovej republiky „postúpili o jeden a pol kilometra“.

Konašenkov dodal, že Rusko má „zbrane s vysokou presnosťou“ a že ukrajinskí civilisti sa „nemajú čoho báť“.

Desiatky mŕtvych

Počas invázie Ruska na Ukrajine, ktorá sa začala vo štvrtok nadránom, bolo zabitých už vyše 40 ukrajinských vojakov a približne desať civilistov. Informoval o tom spolupracovník ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, Oleksij Arestovyč. Citovala ho francúzska tlačová agentúra AFP.

„Viem, že zabitých bolo viac ako 40 ukrajinských vojakov a niekoľko desiatok ich utrpelo zranenia. Informovali ma aj o takmer desiatich civilistoch, ktorí prišli o život,“ povedal novinárom Arestovyč ako predstaviteľ z prezidentov­ho úradu.

Prečítajte si aj

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM