Lucia Lauková Politika

Medzi Šimečkom a Dankom to opäť vrelo: KTO je protekčný chlapec?

Medzi politikmi to vrie aj dávno po voľbách. V nedeľnej debate medzi Šimečkom a Dankom zazneli útoky na rodičov aj kritika na adresu verejnoprávnej televízie.

Ilustračný obrázok k článku Medzi Šimečkom a Dankom to opäť vrelo: KTO je protekčný chlapec?
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Nedeľná diskusia O 5 minút 12 v RTVS medzi Andrejom Dankom a Michalom Šimečkom sa opäť vyostrila. Moderátorka musela debatu viackrát upokojovať.

V jednom momente, keď sa politici navzájom prekrikovali, dokonca musela vyzvať réžiu, aby obom stiahla mikrofóny. Na stole boli viaceré témy, o ktorých mali politici diskutovať. Reč bola o pripravovanom programe vlády, daniach, životnom prostredí, kultúre či podpore cestovného ruchu. Debata však viackrát skĺzla do osobných útokov.

Prečítajte si tiež

Protekčný chlapec

Danko označil Šimečku za protekčného chlapca, ktorému stranu darovali. Predseda SNS v tejto súvislosti útočil na Šimečkovho otca, novinára Denníka N.

„Vy by ste nikdy nebol predseda bez toho, že by vám tú stranu nedarovali,“ povedal Danko v diskusii. Šimečka mu na oplátku pripomenul mečiarovské privatizácie.

Aj Danko v minulosti totiž čelil prívlastku „protekčné dieťa“. Jeho otec Ondrej Danko v polovici 90. rokov sprivatizoval podnik Lesostav v Revúcej. Ako pripomínajú aktuality.sk vtedy 22-ročný Andrej Danko pôsobil v predstavenstve podniku.

Rozdelenie televízie

Svoje si vypočula aj RTVS pri otázke rozdelenia televízie a rozhlasu. Šéf národniarov, ktorý rozdelenie podporuje, kritizoval rozhlas, že je v ňom bordel. „Pozrite sa, v akých priestoroch ste. Veď vám to tu o chvíľu padne na hlavu. Pozrite sa, aké máte toalety, aký bordel je v celej RTVS“ kritizoval Danko. Podľa jeho slov treba televíziu vyčistiť od externých firiem, ktoré sú podľa Danka „nacucané“ na štátny rozpočet.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM