Rastislav Búgel Krimi

Medzinárodná HANBA! Slovák nahlásil TERORISTICKÚ hrozbu na izraelských ambasádach

Slovák volal na tiesňovú linku. Oznámil, že na izraelských ambasádach vo Viedni a v Paríži má dôjsť k teroristickému útoku.

Ilustračný obrázok k článku Medzinárodná HANBA! Slovák nahlásil TERORISTICKÚ hrozbu na izraelských ambasádach
Zdroj: TASR/Ján Krošlák , Unsplash.com

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) sa spolu s policajným prezidentom Ľubomírom Solákom v piatok postavil pred kamery. Informoval, že polícia spolu s prokuratúrou po atentáte na premiéra Roberta Fica konajú.

Riešia nechutné komentáre

NAKA už eviduje 153 informácií alebo podnetov súvisiacich so schvaľovaním pokusu o vraždu alebo s nenávistnými prejavmi. V 55 prípadoch už polícia stotožnila autorov týchto príspevkov. Pisateľom komentárov schvaľujúcich trestný čin hrozí ročné väzenie.

Minister zároveň deklaroval nulovú toleranciu voči vyhrážkam, schvaľovaniu trestných činov a nenávistným prejavom. Rovnako potvrdil, že sprísnili bezpečnostné opatrenia.

Počas tlačovej konferencie prezradil aj jeden šokujúci prípad.

Vyvolal poplach

„Na tiesňovú linku 158 zavolal anonym, že na izraelskej ambasáde v ďalších krajinách, konkrétne vo Viedni a v Paríži, má dôjsť k teroristickému útoku,“ prezradil Matúš Šutaj Eštok.

Vďaka rýchlej reakcii sa podarilo chytiť páchateľa. „Informáciu sme okamžite preverili na Národnej kriminálnej agentúre. V súčinnosti s operatívnym pracovníkom OR PZ v Prievidzi sme stotožnili Petra S. z Handlovej. Operatívno-pátracou činnosťou sme zistili, kde sa zdržiava a následne ho polícia zadržala,“ informoval Matúš Šutaj Eštok.

Hrozí mu basa

Muža prevzal vyšetrovateľ a boli vykonané všetky procesné úkony. „Výsledkom bolo, že ho obvinili z trestného činu šírenia poplašnej správy. Ku skutku sa priznal a uviedol, že si hrozbu teroristických útokov na izraelské ambasády vymyslel. Teda, že tam nehrozí žiadne nebezpečenstvo,“ dodal minister.

Prípad je realizovaný v tzv. superrýchlom konaní. V prípade dokázania viny mužovi z Handlovej hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

„Hovorím to preto, aby si to ozaj všetci majstri sveta za klávesnicou uvedomili. Aj všetci tí, ktorí si myslia, že je sranda oznamovať bombové útoky na školy alebo bombové útoky na nemocnice,“ uviedol šéf rezortu vnútra.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež:

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM