Veronika Ondo-Cholewová Správy

Michalovčanov trápi poľadovica: Hrozivá bilancia z našej nemocnice!

Hrozivú bilanciu zranení prinieslo mrznúce mrholenie a následne šmykľavé chodníky. Michalovská nemocnica hlási stovky ľudí na úrazovke. Lekári preto odporúčajú najmä starším ľuďom zostať radšej doma.

Ilustračný obrázok k článku Michalovčanov trápi poľadovica: Hrozivá bilancia z našej nemocnice!
Zdroj: TASR

Úrazy v zime nie sú spojené iba so športom, ale aj pádmi na chodníkoch. Zima, mráz, sneh, poľadovica sú pre mnohých dôvodom, prečo v posledných dňoch skončili na michalovskej chirurgii.

Snehová idylka končí aj nešťastne

Záľahy snehu síce tvoria idylu, ale pridávajú starosti. Hrozia odreniny, vyvrtnutia členkov, v horších prípadoch nepekné zlomeniny, ale aj poranenia chrbtice, či hlavy. Šmykľavé chodníky pred bytovkami alebo rodinnými domami bývajú v zime pre chodcov postrachom. Vrstva snehu na chodníku či zľadovatený povrch môžu mať za následok pošmyknutie a následne úraz, ktorý môže zanechať aj trvalé následky na zdraví.

Stovky ľudí na chirurgii

Mrznúce mrholenie a šmykľavé chodníky spôsobili v Michalovciach úrazy mnohým chodcom. Dôsledkom toho boli podľa Tomáša Kráľa, hovorcu siete nemocníc Svet zdravia posledný týždeň preplnené ambulancie urgentných príjmov stovkami ľudí. Michalovská nemocnica sa v priebehu týždňa stretla s viac ako 200 pacientmi, ktorí skončili na chirurgii. Medzi nimi bola takmer stovka tých, ktorí na úrazovke skončili vďaka snehu, či mrazu. „Na ambulancii úrazovej chirurgie v Michalovciach bolo za posledný týždeň ošetrených 228 pacientov, z toho 71 v priamej súvislosti so snehom a ľadom,“ povedal pre náš portál Michalovce24 Kráľ.

Môže vás zaujímať:

Mestský park radikálne zmenil svoju tvár: Zmizli aj nevítaní nájomníci, FOTO

Mladík (19) dostal šmyk a prevrátil auto: Potom však spravil niečo nevídané, policajti na to prišli!

Michalovskí cestári si starú ruskú frézu nevedia vynachváliť: Spotreba síce skoro ako tank, ale ten výkon! FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM