Rôzne

Mickey Mouse už nie je žiadny mladík: Legenda zábavného priemyslu oslavuje

Kto by ho nepoznal? Ikonický Mickey Mouse nás zabáva už viac ako 90 rokov.

Ilustračný obrázok k článku Mickey Mouse už nie je žiadny mladík: Legenda zábavného priemyslu oslavuje
Zdroj: TASR

Mickey Mouse je legendou, ktorú netreba detailnejšie predstavovať. Notoricky známy myšiak s bielymi rukavicami a červenými nohavicami vzišiel z pera Walta Disneyho.

Vedeli ste o tom, že Mickey sa mal pôvodne volať Mortimer Mouse? Za jeho aktuálne meno vďačíme Disneyho manželke, ktorej sa Mortimer nepáčil.

15. mája 1928 sa premiérovo predstavil verejnosti v krátkej 6-minútovej neozvučenej epizóde Crazy Plane. O rok neskôr myšiak dokonca prvýkrát prehovoril.

V roku 1978 Mickey oslavoval 50. výročie vzniku. Pri tejto príležitosti získal vôbec ako prvá kreslená postavička v histórii svoju hviezdu na Hollywoodskom chodníku slávy.

Myslíte si, že ikonického myšiaka poznáte do detailu? V našom kvíze si zábavnou formou otestujete svoje vedomosti.

Kliknite SEM: Myšiak Mickey v 10 otázkach

V kvíze sa vám postupne zobrazí desať otázok. Ku každej máte na výber z troch možností, správna je, samozrejme, vždy len jedna. Avšak pozor, na odpoveď na každú otázku máte len 15 sekúnd.

Ak nestihnete odpovedať v limite, otázka bude hodnotená ako nezodpovedaná. Kvíz bude okamžite vyhodnotený a vy zistíte, na koľko otázok ste odpovedali správne.

Testujte a bavte sa

Kvíz môžete kedykoľvek opakovať a vylepšovať si svoje skóre. Výsledok kvízu môžete jednoducho, jediným kliknutím, zdieľať na Facebooku a pochváliť sa ním i vaším priateľom.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM