Rôzne

Kvíz pre skutočných fanúšikov: Čo viete o legendárnych Simpsonovcoch?

Trápenia i radosti rodinky obľúbených Simpsonovcov sledujeme už neuveriteľných 33 rokov. Zo začiatku sa však nejednalo o plnohodnotný seriál.

Ilustračný obrázok k článku Kvíz pre skutočných fanúšikov: Čo viete o legendárnych Simpsonovcoch?
9
Galéria
Zdroj: TASR

Homer, Marge, Bart, Lisa a Maggie. Pätica neobyčajne obyčajných hrdinov seriálu Simpsonovci sa zrodila v hlave Matta Groeninga. Zaujímavosťou je, že základ budúceho najdlhšie vysielaného animovaného seriálu v histórii vymyslel za 15 minút, počas ktorých čakal na stretnutie s producentom.

Známa žltá rodinka sa na televíznych obrazovkách po prvý raz objavila 19. apríla 1987. Nejednalo sa však o plnohodnotný diel. Diváci si užili dvojminútový skeč. Ani sme sa nenazdali a fenomén bol na svete.

Prvé plnohodnotné dobrodružstvo Simpsonovcov bolo odvysielané 17. decembra 1989. Od tej doby vzniklo 30 sérií (v príprave sú ďalšie) s viac ako 650 epizódami. Počas rokov sa v kreslenom meste Springfield vystriedali stovky známych osobností reálneho sveta.

Časom sa fanúšikovia Simpsonovcov dočkali aj plnohodnotného celovečerného animovaného filmu. Celé univerzum je premyslené do detailu a ukrýva nejednu zaujímavosť.

Myslíte si, že rodinu nešikovného pracovníka jadrovej elektrárne poznáte do detailu? Otestujte sa v našom kvíze!

Stačí kliknúť SEM: Poznáte všetky zaujímavosti o Simpsonovcoch?

V kvíze sa vám postupne zobrazí desať otázok. Ku každej máte na výber z troch možností, správna je, samozrejme, vždy len jedna. Avšak pozor, na odpoveď na každú otázku máte len 15 sekúnd. Ak nestihnete odpovedať v limite, otázka bude hodnotená ako nezodpovedaná. Kvíz bude okamžite vyhodnotený a vy zistíte, na koľko otázok ste odpovedali správne.

Opakujte a bavte sa

Kvíz môžete kedykoľvek opakovať a vylepšovať si svoje skóre. Výsledok kvízu môžete jednoducho, jediným kliknutím, zdieľať na Facebooku a pochváliť sa ním i vaším priateľom.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Simpsonovci
9
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM