han Politika

Mikulec je zberateľom hodiniek: Ako vysvetlil model v hodnote 40-tisíc eur? Je to fejk!

Hodinky už dávno neslúžia len k tomu, aby sme vedeli, aký je čas, ale sú vhodným doplnkom. A ani páni nie sú výnimkami. Patrí k nim aj minister vnútra Roman Mikulec.

Ilustračný obrázok k článku Mikulec je zberateľom hodiniek: Ako vysvetlil model v hodnote 40-tisíc eur? Je to fejk!
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Mnohí slovenskí politici si na svojom výzore a vzhľade dávajú záležať. Patrí k nim aj šéf rezortu vnútra, ktorý pre portál refreseher.sk priznal, že je vášnivým zberateľom hodiniek.

Odkiaľ na ne vzal?

Spomínaný web to zisťoval na margo toho, že prestížny fotograf Michal Burza na sociálnej sieti ukázal záber Mikulca s hodinkami, ktoré majú byť poriadne drahé. Cena modelu Spirit of Big Bang od značky Hublot je približne 40-tisíc eur.

„Hodinky, na ktoré sa pýtate, sú darčekom, ktorý dostal v minulosti od blízkeho človeka z recesie. Samozrejme, ide o repliku luxusných hodiniek, ktoré nemajú pre pána ministra inú než čisto sentimentálnu hodnotu viazanú na konkrétnu chvíľu a človeka, ktorý mu ich daroval,“ napísala riaditeľka tlačového odboru Barbara Túrosová.

Keďže je minister zberateľom, vo svojej zbierke má viacero kusov, no ani jeden z nich podľa hovorkyne nepresiahol takú hodnotu, aby to musel Mikulec uviesť v majetkovom priznaní.

Má ich viac

Portál refresher.sk oslovil aj špecialistu na pánske hodinky, a ten uviedol, že podľa fotiek nosí minister aj iné značky. Napríklad Certina, Citizen alebo Casio či smart hodinky Garmin. „Vzhľadom na menej kvalitné zábery rozšíril rozpätie hodnôt na 300 až 1 500 eur, vo všetkých prípadoch však môže ísť o modely za pár stoviek,“ píše web.

Ďalšie aktuálne témy

Mikulec, ktorý bude v parlamente čeliť odvolávaniu, začínal ako pilot stíhačky a potom sa na ministerstve obrany vypracoval z vedúceho staršieho referenta až na riaditeľa Vojenského spravodajstva. Je členom OĽANO, no podľa hovorkyne si na hodinky zarobil hlavne kvôli tomu, že pôsobil v súkromnej oblasti.

„Na rozdiel od svojich politických predchodcov, ktorí zo svojho doterajšieho, nazvime to, platu politika nevedia vierohodne vysvetliť hodinky a mobilné telefóny v hodnote tisícov a desaťtisícov eur, minister Mikulec bol vlastníkom hodiniek ešte pred vstupom do politiky,“ poznamenala pre portál ešte Túrosová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Niečo viac z politiky

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM