Cestovanie

Mikulec NALOŽIL pendlerom: Protesty vám nič nepomôžu, ľuďom znepríjemňujete život

Ľudia, ktorí chcú pendlovať, musia dodržiavať pravidlá.

Ilustračný obrázok k článku Mikulec NALOŽIL pendlerom: Protesty vám nič nepomôžu, ľuďom znepríjemňujete život
11
Galéria

Ak sa pendleri sťažujú na to, že ich niekto po prvej dávke vakcíny proti COVID-19 nepovažuje za plne zaočkovaných, tak sa majú obrátiť na ústavný súd.

Znepríjemňujú život všetkým

Po rokovaní vlády to povedal minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) s tým, že ich protesty na hraniciach nevníma pozitívne.

Do 9. augusta neplánuje štát meniť opatrenia na hraniciach, povedal minister zdravotníctva. Pendleri budú dnes (21. 7.) poobede protestovať na viacerých hraničných priechodoch.

Mikulec hovorí, že nemá zmysel, aby pendleri blokovali hraničné priechody. Znepríjemňujú tak život všetkým, ktorí chcú cestovať a vytvárajú tak zbytočné napätie.

„Absolútne nič im to nepomôže, takáto diskusia nie je konštruktívna,“ skonštatoval minister. K protestom pendlerov bude rezort vnútra pristupovať podľa zákonných možností. Pendleri mali podľa ministra dostatok času na to, aby sa zaočkovali.

Od pondelka 19. júla sa upravili pravidlá vstupu osôb na Slovensko, ktoré boli zaočkované zatiaľ len jednou dávkou vakcíny proti ochoreniu COVID-19. Už v prvý deň po návrate sa budú môcť dať otestovať PCR testom a pri negatívnom výsledku ukončiť karanténu.

Súvisiace články

Pendleri na rôznych miestach blokujú hranice Slovenska
11
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM