ELA Zo zahraničia

Milica dostala bizarnú POKUTU! Pri pokuse o znásilnenie sa PRÍLIŠ bránila

Toto by nechcela zažiť žiadna žena! Smutný prípad znásilnenia a následná bizarná pokuta vyvolali v krajine pobúrenie.

Ilustračný obrázok k článku Milica dostala bizarnú POKUTU! Pri pokuse o znásilnenie sa PRÍLIŠ bránila
Zdroj: pixabay.com

Sexuálne obťažovanie či znásilnenie sú pre každú ženu obrovskou traumou. Sú však krajiny, kde sa z obete môže stať terč posmechov a ešte väčšieho odsúdenia už len preto, že žena ide na políciu a verejne o tom hovorí.

Takýto prípad sa stal Černohorke Milici. Žena dostala peňažný trest za neprimerané bránenie sa pri pokuse o znásilnenie po tom, ako podala trestné oznámenie na polícii. Žena použila obranné chvaty kick-boxu, ktorý trénuje. Prípad v krajine vyvolal búrlivé reakcie, a to nie len medzi širokou verejnosťou.

Milicu mal muž pôvodom z Turecka podľa jej slov schytiť za bradu a ohmatávať ju na intímnych partiách. Tá mu v sebaobrane uštedrila niekoľko silných úderov. Informuje o tom idnes.cz.

Portál Balkan Insight pripomína, že ženy, ktoré sa k tomuto kroku odhodlajú, bývajú terčom nenávistných kampaní na sociálnych sieťach a odsúdenia sa nezriedka dočkajú aj od svojho blízkeho okolia. Našťastie, tentoraz prípad vyvolal skôr vlnu solidarity, uviedla stanica RFE/RL.

Namiesto odsúdenia násilného činu jej však súd uštedril „podpásovku“, a tou je trest. Žena musí zaplatiť pokutu 85 eur za to, že prekročila primeranú nutnosť obrany. Taktiež musí uhradiť aj náklady za tlmočníka z turečtiny. Útočník odkráčal s pokutou 300 eur.

Ako Milica uviedla, na súd išla ako obeť, no dostala facku reality v podobe trestu. „Neviem, čo pre mňa bolo ťažšie – či útok násilníka alebo verdikt sudcu.“ Podporu Milici vyjadril aj premiér Čiernej Hory Dritan Abazović, ktorý rozsudok označil za zdrvujúci. Naopak, ostrú kritiku zožal sudca Alija Beganović.

Prečítajte si aj:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM