Zo Slovenska

Milovníci vína môžu spoznať čaro malokarpatských viníc a ťahanej štrúdle

Milovníci vína budú mať opäť ojedinelú možnosť zavítať do malokarpatských viníc. V sobotu (10.9.) sa tu totiž koná podujatie Deň vo vinohradoch.

Ilustračný obrázok k článku Milovníci vína môžu spoznať čaro malokarpatských viníc a ťahanej štrúdle
Zdroj: TASR

Vďaka skvelému podujatiu môžu návštevníci vinohradov Gelnáre, Kleinhackel, Nové Hory, Bajzle, Huncpalky či Hofweingarten ochutnať hrozno, víno či stretnúť vinára, ktorý sa o vinicu stará.

Spoznať môžu aj staré modranské odrody či interšpecifické odrody viniča v Doľanoch. Otvorený bude Šľachtiteľský vinohrad v Šenkviciach.

„Návštevníkov prekvapia nádherné vyhliadky na mestá Pezinok, Modru a Svätý Jur, pre ktoré sa oplatí stúpať pár metrov do kopca. Nazrieť môžu aj do domu Vincenta Šikulu či si pozrieť výstavu fotografií Premeny vinohradov, ktorú pripraví občianske združenie Chráňme vinohrady,“ priblížil organizátor podujatia – Združenie Malokarpatská vínna cesta.

Čítajte aj: TIPY NA VÍKEND: Mestá budú žiť jarmokmi, regióny tradičnými špecialitami a gajdošmi

Novinkou v tomto roku je prehliadka viníc z okna terénneho auta. Vo Svätom Jure a Vištuku majú možnosť návštevníci zažiť koncert priamo vo vinici. V Pezinku ich zas bude čakať jazda kočom po vinohradníckom chodníku. Na svoje si prídu aj milovníci dobrého jedla.

Na podujatí sa budú ponúkať grilované špeciality, vinohradnícky guláš, pagáče či domáce špeciality ako ťahané štrúdle. Viac informácií o podujatí môžu nájsť záujemcovia na webe mvc.sk.

Čítajte aj: Nápoj bohov pomáha proti obezite. Vedci majú dôkazy o účinkoch červeného vína!

Ilustračné foto, TASR

vino
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM