Aktualizované Krimi Zo Slovenska

Tragédia na východe Slovenska. K zemi sa zrútilo lietadlo, jeden človek zahynul

Pri meste Sabinov, ktoré leží v Prešovskom kraji, dnes svedkovia počuli veľkú ranu. Na zem spadlo menšie lietadlo.

Neďaleko Sabinova pri pohorí Čergov sa v utorok napoludnie udiala veľká tragédia. Podľa svedkov, ktorí hromadne telefonovali na operačné stredisko polície, sa k zemi zrútilo dvojmiestne lietadlo.

Privolané hliadky a hasiči zo Sabinova, Prešova, Bardejova, Levoče a Hanušoviec nad Topľou prehľadávali okolie, aby napokon okolo 15 h neďaleko vodnej priehrady Jakubovany našli vrak i jedno telo. Po druhej osobe sa v priebehu dňa pátralo, polícia však narába aj s možnosťou, že pilot letel sám.

Portál Noviny.sk informoval, že na miesto dorazil aj vrtuľník ministerstva obrany. Záchranári mali pre nepriaznivé poveternostné podmienky a horšiu viditeľnosť výrazne sťaženú prácu.

PREČÍTAJTE SI: Spomienky, pri ktorých mrazí. Nešťastie pri Sabinove načalo tretiu desiatku

Stratilo sa z dosahu radarov

Športové lietadlo Lancair 360 Mk II sa vznieslo z prešovského letiska, lenže krátko na to zmizlo z radaru. Po páde, ktorý zachytil aj portál flightradar24­.com, bolo počuť výbuch. Svedkovia tvrdia, že lietadlo vrazilo do jedného z čergovských kopcov. Televízia JOJ informovala, že v stroji mali sedieť dvaja ľudia, ktorí mali namierené z Rumunska do Švédska.

K nešťastiu sa vyjadril aj prešovský policajný hovorca Daniel Džobaník. „Dnes krátko predpoludním sa z radarov letovej prevádzky stratilo v okolí Sabinova lietadlo. Malo ísť o dvojmiestne lietadlo, ktoré letelo z Rumunska do Švédska. Na miesto vzlietol vrtuľník ministerstva obrany, ktorý spolu s policajtmi pátral po stratenom lietadle. Po približne 2,5 hodinách bol vrak lietadla nájdený v lese v katastri obce Jakubovany (okr. Sabinov), približne kilometer nad miestnym rybníkom."

„Podľa predbežných zistení malo ísť o lietadlo registrovane vo Švédsku, ktoré mal pilotovať 65-ročný Rumun. Ten pád lietadla neprežil. Vyrozumený bol letecký úrad a miesto pádu sa prehľadáva.“

PREČÍTAJTE SI: Pri Banskej Bystrici sa zrútil záchranársky vrtuľník. O život prišli štyria ľudia!

Smutná udalosť aj pred rokom

Na východe našej krajiny spadlo lietadlo aj takmer pred rokom. Začiatkom novembra tragickú udalosť neprežilo sedem ľudí, dvaja Ukrajinci a štvorica utečencov z juhovýchodnej Á­zie.

Minister vnútra Robert Kaliňák vyjadril podozrenie, že šlo o stroj, ktorý slúžil k nelegálnemu pašovaniu migrantov. Pilot mal podľa neho robiť nebezpečné manévre, aby sa vyhol pozornosti slovenských síl, ktoré hranicu s Ukrajinou monitorovali.

Situáciu sledujeme, správu priebežne aktualizujeme.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM