Erik Bojničan Rôzne Rôzne

Mimoriadny úspech hlohoveckého vína v medzinárodnej súťaži: Triumfovali až v dvoch kategóriách

Hlohovecké vína si odnášajú triumf z medzinárodnej súťaže, kde boli v konkurencii 186 súťažných vzoriek z desiatich krajín. Pozrite si, ktoré vína z nášho mesta sa zapáčili odborným degustátorom.

Ilustračný obrázok k článku Mimoriadny úspech hlohoveckého vína v medzinárodnej súťaži: Triumfovali až v dvoch kategóriách
Zdroj: TASR

Triumfom slovenských vín sa skončil 9. ročník medzinárodnej súťaže vín v rámci 11. ročníka výstavy vína, vody a destilátov Vinum Laugaricio na trenčianskom výstavisku Expo Center (26. – 27. 11.). Víťazné vína ocenili počas slávnostného otvorenia výstavy.

Kvalitu vín posudzovali pod odborným vedením Fedora Malíka štyri odborné komisie zložené z uznávaných degustátorov. Celkovo do súťaže prihlásili 186 súťažných vzoriek z desiatich krajín (Slovensko, Česká republika, Rakúsko, Nemecko, Francúzsko, Čile, Taliansko, Luxembursko, Portugalsko a Španielsko).

„Robíme menej vína, ale tá kvalita ide stále hore. Bolo takmer 200 vín a sú udelené štyri tituly šampióna. Pre titul šampióna bolo potrebných v skupine minimálne 20 vín,“ priblížil Malík.

Medzi prírodnými sladkými vínami bez rozdielu farebnosti triumfovalo Rulandské biele ľadové, ročník 2012 z vinárstva Golguz z Hlohovca a šampiónom kategórie ružové vína sa stal Cabernet Sauvignon, ročník 2014, ktorý vyrobilo to isté vinárstvo.

Víťazom kategórie šumivé vína sa stal Sekt Pálfy ROSE od spoločnosti Víno Nitra. V kategórii vína spod kožky a likérové udelili Cenu mimoriadnej kvality Tokajskej výberovej esencii, ročník 2003 od spoločnosti Tokaj & CO.

V rámci medzinárodnej výstavy Vinum Laugaricio v areáli výstaviska Expo Center Trenčín prezentuje 65 vystavovateľov slovenské, české, rakúske, talianske, španielske, maďarské, ukrajinské, poľské vína a vína z ďalších krajín sveta. Medzi vystavovateľmi nechýbajú ani výrobcovia destilátov a firmy ponúkajúce obalové i úžitkové sklo a doplnkový sortiment pre vinárov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM