ELA Správy Zo Slovenska

Minister Drucker: Mojou úlohou manažéra nie je vymýšľať každý mesiac bombastické nápady

Počas prvých 100 dní novej vlády SR rezort školstva pod vedením Tomáša Druckera (Hlas-SD) podstatne zvýšil rozpočet na vzdelávanie, výskum a vývoj a podporné opatrenia pre žiakov v školách.

Ilustračný obrázok k článku Minister Drucker: Mojou úlohou manažéra nie je vymýšľať každý mesiac bombastické nápady
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Poukázalo na to Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR. Vyzdvihlo aj zvýšený záujem základných škôl o podporu štátu v zmene vzdelávania či výkonnostné zmluvy s vysokými školami.

„Žiakom, študentom, učiteľom a vedcom som sľúbil pokoj, pomoc a podporu. Mojou úlohou manažéra nie je vymýšľať každý mesiac bombastické nápady, ale konečne priniesť riešenia a výsledky, o ktorých sa na Slovensku roky iba rozprávalo,“ zdôraznil Drucker.

Rezort poznamenal, že vďaka zvýšenému rozpočtu spolu s prostriedkami z rozpočtu EÚ, plánu obnovy a spolufinancovania eurofondov bude mať kapitola MŠVVaŠ tento rok k dispozícii vyše 4,2 miliardy eur. Rovnako, že vďaka vyššiemu záujmu bude od budúceho školského roka učiť ďalších minimálne 422 základných škôl.

Ministerstvo takisto podotklo, že vzdelávanie po novom musí podporiť dôraz na bezpečnosť a pohodu žiakov, študentov aj zamestnancov v školách.

„Už koncom minulého roka ministerstvo zvýšilo podporu liniek pomoci, komplexný projekt podpory duševného zdravia minister Drucker predstaví verejnosti v blízkej budúcnosti,“ ozrejmilo.

Zo svojich krokov rezort okrem iného vyzdvihol zvýšenie počtu medikov na lekárskych fakultách či zabezpečenie prístupu k svetovým vedeckým databázam pre slovenských vedcov na ďalšie roky.

Prečítajte si aj:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM