han Magazín

Ministerka Kolíková PODPORUJE prvú dámu Ukrajiny: Aj ona si sadla na schody ako Zelenská!

Na to, čo upozorňuje prvá dáma Ukrajiny Olena Zelenská, poukazuje aj slovenská ministerka spravodlivosti Mária Kolíková.

Ilustračný obrázok k článku Ministerka Kolíková PODPORUJE prvú dámu Ukrajiny: Aj ona si sadla na schody ako Zelenská!
Zdroj: Instagram.com/kolikova.maria , Instagram.com/olenazelenska_official

Kolíková zverejnila na Instagrame príspevok, ktorým vyjadruje podporu iniciatíve, ktorú rozbehla ukrajinská novinárka Zoja Zvyňackivská. Tá odštartovala aktivitu na sociálnych sieťach pod názvom #SitLikeAGirl, ktorú výrazne ovplyvnila Zelenská.

Vraj ako muž

Olena Zelenská sa dostala na titulku svetového magazínu Vogue, kde ju usadili na schody, čo však niektorí považujú za mužskú pózu. Preto sa spustila akási antikampaň na podporu žien a ich správania, či skôr noriem ako nie je potrebné, aby dodržiavali to, čo sa od nich očakáva.

Práve na to zareagovalo množstvo žien, dievčat, či známych alebo neznámych, a rozširujú takéto posolstvo do celého sveta. Práve k nim sa pridala aj ministerka spravodlivosti.

„Pripájam sa k podpore ukrajinskej prvej dámy Oleny Zelenskej, ktorá napriek ťažkým vojnovým časom neúnavne a vytrvalo využíva všetky príležitosti, aby hovorila o situácii na Ukrajine,“ napísala Kolíková na sociálnej sieti.

Slová ministerky

„Je mi sympatická aktivita ukrajinskej novinárky Zoji Zvyňackivskej, ktorá v nadväznosti na kritiku fotografií Oleny Zelenskej spustila flashmob #sitlikeagirl, v ktorom mnohé ženy napodobňujú pózu pani Zelenskej a okrem iného takto poukazujú aj na nezmyselnosť noriem správania, ktorých dodržiavanie sa od žien a dievčat očakáva a vyžaduje,“ doplnila politička.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM