han Kultúra

Ministerka kultúry zmenila názor: Milanová nakoniec ustúpila a vyhovela divadelníkom!

Divadlo Nová scéna (DNS) oceňuje rozhodnutie ministerky kultúry Natálie Milanovej (OĽANO) vymenovať za novú riaditeľku divadla Ingrid Fašiangovú a rešpektovať tak rozhodnutie výberovej komisie.

Ilustračný obrázok k článku Ministerka kultúry zmenila názor: Milanová nakoniec ustúpila a vyhovela divadelníkom!
Zdroj: TASR/Martin Baumann

„Je to dôležitý krok k tomu, aby sme mohli naďalej v pokoji pracovať na umeleckých projektoch, ktoré nás čakajú, a priniesť v tejto pre kultúru zložitej dobe všetkým našim divákom radosť a zážitok z divadelných predstavení,“ uviedla marketingová manažérka DNS Martina Šubová.

Fašiangová sa chce v ďalšom funkčnom období snažiť viesť divadlo tak, aby predstavenia stále prinášali čo najvyššiu kvalitu daného žánru a tešili sa čo najväčšiemu počtu divákov. „Divadlo je kolektívne umenie a vysoká profesionalita každej zložky je zárukou kvalitného výsledku,“ podotkla Fašiangová.

Rozmyslela si to

Ministerstvo kultúry o novej riaditeľke rozhodlo v záujme zachovania fungovania divadla a dôvery k novým procesom. Milanová po výberovom konaní oznámila, že do funkcie vymenuje druhého najlepšieho hodnoteného Petra Oravca. Voči tomu sa ohradili nielen Fašiangová a dotknutá členka komisie Zuzana Šebestová, ale i zamestnanci DNS, ktorí označili konanie ministerstva kultúry za protizákonné. Hodnotiaca komisia Fašiangovú opakovane odporučila na základe výsledkov výberového konania.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Čo sa deje na Slovensku?

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM