Aktualizované Zo Slovenska

Ministerstvo zdravotníctva spustilo NOVINKU: Objednať na očkovanie sa dá aj u vášho lekára!

Na Slovensku sa v stredu spúšťa prihlasovanie na očkovanie proti ochoreniu COVID-19 u všeobecných lekárov.

Ilustračný obrázok k článku Ministerstvo zdravotníctva spustilo NOVINKU: Objednať na očkovanie sa dá aj u vášho lekára!
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

V stredu to pred rokovaním vlády ohlásil minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO).

„Začíname dnes spúšťať systém očkovania u všeobecných lekárov. Lekári sa oddnes môžu prihlasovať,“ povedal s tým, že viac informácií prinesie rezort zdravotníctva vo štvrtok (24. 6.).

Dodal, že sa budú snažiť zaočkovať čím skôr všetkých ľudí, ktorí sú prihlásení v čakárni. Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR doplnilo, že očkovať bude môcť všeobecný lekár pre dospelých a všeobecný lekár pre deti a dorast, ktorý sa prihlási a uzatvorí s ministerstvom zmluvu.

Objednávanie na očkovanie

Objednávanie vakcín a ich distribúcia budú zabezpečené v spolupráci s lekárňami, ktorých je v súčasnosti prihlásených už 704. Objednávanie pacientov na očkovanie bude prebiehať v ambulancii obvyklým spôsobom, špecifickým pre danú ambulanciu. Každý zaočkovaný bude môcť na stránke korona.gov.sk požiadať o medzinárodný očkovací certifikát. Ambulancie so záujmom o očkovanie sa môžu prihlásiť cez webovú stránku MZ SR.

Očkovanie v ambulanciách sa bude realizovať štandardným spôsobom, pričom ambulancie majú možnosť očkovať len svojich kapitovaných pacientov. Rozdiel oproti vakcinačnému centru bude podľa MZ SR v tom, že celý proces od objednania na očkovanie, cez realizáciu, až po záznam do systémov, vykoná ambulancia. Používať sa bude vakcína Comirnaty od konzorcia Pfizer/BioNTech.

FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM