redakcia Bardejovský Reportér Regióny

Minulý týždeň v Bardejove

Zasadalo mestské zastupiteľstvo. Michal Babej vystavuje svoje obrazy. Plaváreň otvoria do konca roka a v Bašte sa konala medzinárodná výstava plagátov.

Ilustračný obrázok k článku Minulý týždeň v Bardejove
Zdroj: Bardejovský Reportér

Prednáška o Švédsku

BARDEJOV. V pondelok 18. septembra sa v popoludňajších hodinách v Okresnej knižnici Dávida Gutgesela konala zaujímavá prednáška lekára a cestovateľa Róberta Rapčana pod názvom Švédsko, Vansbrosimming a žiadny stres. Miestom konania prednášky bola vynovená čitáreň Okresnej knižnice.

Zasadalo mestské zastupiteľstvo

BARDEJOV. Netradične v utorok 19. septembra sa konalo už 24. riadne zasadanie mestského zastupiteľstva. Bohatý program zvládli poslanci za necelé dve hodiny, prítomných bolo 24 z 25 poslancov. Na programe bolo ako obvykle nakladanie s majetkom mesta, ďalšia zmena rozpočtu, zmena územného plánu aj zmenu v príjímaní a vybavovaní sťažností. Diskusiu vyvolalo prejednávanie kontroly Najvyššieho kontrolného úradu.

Obrazy starého Bardejova

BARDEJOV. V stredu 20. septembra sa vo výstavnej sieni Šarišského múzea na Radničnom námestí uskutočnila výstava obrazov starého Bardejova, ktoré maľoval autor Michal Babej. Túto krásnu výstavu si môžete aktuálne pozrieť v Šarišskom múzeu.

„Do konca roka by sme chceli otvoriť bazénovú časť.“

Plaváreň otvoria do konca roka

BARDEJOV. „Do konca roka by sme chceli otvoriť bazénovú časť,“ odpovedala v stredu na kontrolnom dni šéfka Bardtermu Mária Vaňková na otázku bardejovskej televízie, kedy bude dokončená rekonštrukcia bardejovskej krytej plavárne. Druhá rekonštruovaná časť – saunový svet, by potom mala byťy hotová najneskôr do konca júla 2018.

Odpad náš každodenný

BARDEJOV. Vo štvrtok 21. septembra sa v priestoroch Galérie Hornošarišského osvetového strediska konala ďalšia diskusia v rámci projektu „Súvislosti súčasnosti Bardejova“. Témou tohto stretnutia bol odpad a jeho separácia v meste. Medzi pozvaných hostí na diskusiu o odpade v meste prišla Janette Smažáková z Ministerstva životného prostredia Slovenskej republiky, Mária Hankovská z Odboru starostlivosti o životné prostredia v Bardejove a Tibor Holtman z mestskej firmy Ekobard, a. s. Diskutovalo sa o problémoch s odpadom a aký to má dopad na životné prostredie aj o dôležitosti separovania a nevedomosti občanov.

Biela pastelka v Bardejove

BARDEJOV. V piatok 22. septembra od skorých raňajších hodín oslovovali dobrovoľníci stredoškoláci v uliciach okoloidúcich Bardejovčanov, aby prispeli do verejnej zbierky pre mladých zrakovo postihnutých ľudí Biela pastelka 2017, ktorú organizuje Únia slabozrakých a nevidiacich a ktorá potrvá do 31. decembra 2017.

X-faktor v KESELI

BARDEJOV. V piatok 22. septembra sa v priestoroch Súkromnej Základnej umeleckej školy Kesel uskutočnil koncert poľsko – slovenskej spolupráce v rámci projektu – Rozvoj tvorivých záujmov ako šanca na rast kultúrno- prírodovednej vzdelanosti poľsko- slovenského pohraničia.

Na tomto podujatí sa predstavil veľmi talentovaný spevák z Poľska Miroslaw Witkowski, ktorý je víťazom televíznych programov ako X-Factor, The Voice of Poland a Mám talent. Na koncerte vystupovali aj šikovní študenti Súkromnej základnej umeleckej školy. Na tomto projekte spolupracovali Interreg Polska-Slowacja, Stowarzyszenie, muzyka Swiata Akord a Euroregión Tatry.

Poster Quadrennial Bardejov 2017

BARDEJOV. V piatok 22. septembra sa v kultúrno-komunitnom centre Bašta konal prvý ročník medzinárodnej výstavy plagátov Poster Quadrennial Bardejov 2017. S týmto nový projektom sa prezentovalo občianske združenie Kandelaber, ktoré ho zároveň aj organizovalo. Do súťaže prišlo celkovo 5787 plagátov. Na štyroch podlažiach kultúrno-komunitného centra Bašta bolo vystavených 249 vybraných plagátov z celého sveta.

Súťažilo sa v kategóriách kultúra, politika, plagát súvisiaci s pop-artovou legendou Andy Warholom a plagát vytvorený študentmi grafického dizajnu alebo fotografie. Okrem samotnej hlavnej výstavy prebiehajú v Bardejove aj ďalšie sprievodné aktivity k samotnej akcii Poster Quadrennial Bardejov 2017, ako sú napríklad Poster Workshop alebo PechaKucha Night. Výstava potrvá do 10. novembra toho roku.

Zdroj: Bardejovský Reportér
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM