Nicole Regecová Regióny

Mladý Zvolenčan zachytáva krásu hôr: Úchvatné FOTO kamzíkov aj nočnej oblohy

Matteo (19) sa častejšie, ako po uliciach Zvolena, túla po horách. Pritom má vždy po ruke foťák. Pokochajte sa jeho perfektnými zábermi z kopcov!

Ilustračný obrázok k článku Mladý Zvolenčan zachytáva krásu hôr: Úchvatné FOTO kamzíkov aj nočnej oblohy
Zdroj: Dnes24.sk

Nedávno sme vám priniesli rozhovor s čerstvým maturantom, ktorého neprijali na vysokú školu, tak sa rozhodol robiť vysokohorského nosiča. Mladíkom je Zvolenčan Matteo Turok (19). Ako sám hovorí, práca je zároveň jeho vášňou, nakoľko hory zbožňuje. Pri turistike má vždy po ruke foťák – a dobre robí!

Kvôli kvalitnej fotke si Matteo aj poriadne privstane či rovno prespí v horách pod stanom, aby zachytili v plnej kráse prvé ranné slnečné lúče. Časť snímkov pochádza práve z Tatier, kde momentálne brigáduje ako už spomínaný vysokohorský nosič. No nájdete aj zábery zo známych lokácií v okolí Zvolena.

Zvolenčan sa najviac natrápil pri fotografovaní hviezdnej panorámy pri Spišských plesách v malej studenej doline. „Astrofotografia je náročná, hlavne čo sa týka postprodukcie – počítačových úprav,“ vysvetľuje. „No bol to najkrajší pohľad, aký som zažil. Niekde na okraji fyzických síl som sám sedel hodinu a pol a nechápavo pozeral. Počuť bolo len vietor a a vodu. Napravo svietila Téryho chata a naľavo sviečka, ktorá pridala scenérii niečo viac,“ opisuje silný zážitok.

Medzi fotografiami nájdete aj kamzíkov vyfotených z tesnej blízkosti. Pri otázke, či sa nebál, sa Zvolenčan len smeje: „Neviem o tom, že by kamzíky boli agresívne zvery. Sú zvyknuté na turistov. Niektoré sa vôbec neboja byť na chodníkoch aj dlhšiu dobu a byť fotené z každej strany.“

Pozrite si Matteove úchvatné fotografie z hôr v našej fotogalérii!

Čítajte tiež:

Mladá fitnesska spod Pustého hradu v ROZHOVORE: Čo si zaumieniš, za tým choď!

Talentovaný Zvolenčan (20) v extralige: Na Slovensku sa volejbalom uživiť nedá

FOTO: Úchvatné zábery hôr mladého Zvolenčana (19)
29
Galéria
Zdroj: Matteo Turok
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM