ELA Magazín

Moderátorka Na hrane KONČÍ v TV JOJ! Rozhodli aj prezidentské voľby, tvrdí Krescanko Dibáková

Moderátorka politickej diskusnej relácie TV Joj Na hrane Jana Krescanko Dibáková sa na sociálnej sieti rozlúčila s divákmi. Po 22 rokoch zatvorila dvere v komerčnej televízii a dôvodom je aj politika.

Ilustračný obrázok k článku Moderátorka Na hrane KONČÍ v TV JOJ! Rozhodli aj prezidentské voľby, tvrdí Krescanko Dibáková
Zdroj: Facebook.com/Jana Krescanko Dibakova

Krescanko Dibáková v statuse na Facebooku uviedla, že od štvrtka v televízii Joj nepracuje a relácia nebude pokračovať. „Reláciu nebude moderovať nový moderátor a budem rada, keď na ňu budete spomínať v dobrom,“ napísala.

Ako dodáva, dôvod jej odchodu súvisí s nespokojnosťou smerovania televízie. „Inak sa pozerám na dôležitosť politického spravodajstva, ktorého je už vo vysielaní viditeľne menej, na podobu vysielania pred prezidentskými voľbami a perspektívu relácie Na hrane, ktorej som odovzdala kus svojho života.“

Pre výpoveď sa nerozhodla zo dňa na deň, „hoci prezidentské voľby boli napokon rozhodujúce“, dodáva.

„Aj kovboj ale musí vedieť, kedy odísť, ak vystrieľal celý zásobník možností ako veci meniť,“ napísala redaktorka, ktorá sa zároveň poďakovala Joj, že dostala príležitosť moderovať Na hrane a konfrontovať politikov s ich sľubmi a činmi.

„Ostro a bez toho, aby sa v štúdiu mohli cítiť pohodlne. V dobe, akú žijeme, je to nesmierne potrebné a dôležité. Dôležitejšie ako kedykoľvek predtým.“

Na Krescanko Dibákovú slovne zaútočil v marci premiér Robert Fico po tom, ako musela zrušiť vysielanie Na hrane, keďže jej do relácie neprišli hostia. Premiér tvrdil, že redaktori ako Dibáková by sa mali zamyslieť nad tým, kam dostali slovenskú žurnalistiku.

„Sú z nich politickí aktivisti otvorene prejavujúci nesympatie k pozývaným hosťom, nerešpektujúci základné pravidlá objektívnej novinárčiny. Reakcia politikov na takýto stav je teda prirodzená. Snažia sa dať prednosť iným formám politickej diskusie alebo jednoducho si povedia, že voľný štvrtkový večer je podstatne užitočnejší ako stratená hodina s pani Dibákovou,“ napísal Fico.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM