han Zo zahraničia

Motivácia alebo nariadenie? Učitelia v tomto štáte nedostanú bez zeleného pasu VÝPLATY

Talianska vláda vo štvrtok rozhodla, že od 1. septembra musia mať učitelia a vysokoškolskí študenti potvrdenie o imunite voči ochoreniu COVID-19 predtým, ako vstúpia do tried.

Ilustračný obrázok k článku Motivácia alebo nariadenie? Učitelia v tomto štáte nedostanú bez zeleného pasu VÝPLATY
Zdroj: www.pixabay.com

Takéto zelené pasy budú povinné aj pre cestujúcich vo vlakoch, v diaľkových autobusoch, v leteckej a lodnej doprave. Informovala o tom agentúra Reuters.

Zelený pas je papierový alebo digitálny certifikát, ktorý potvrdzuje, že jeho držiteľ dostal aspoň jednu dávku vakcíny, má negatívny test, alebo v poslednom období prekonal ochorenie COVID-19.

Tieto zelené pasy sú od 6. augusta v Taliansku povinné vo vnútorných priestoroch reštaurácií, v kinách, múzeách, divadlách, vo fitness štúdiách či na plavárňach.

Vláda premiéra Maria Draghiho vo štvrtok rozhodla o rozšírení týchto opatrení a zaviedla povinné zelené pasy pre učiteľov, univerzitných študentov a cestujúcich v diaľkovej doprave. Opatrenia vstúpia do platnosti od 1. septembra.

Učitelia bez tohto certifikátu nebudú môcť vykonávať svoju prácu a po piatich dňoch im bude pozastavené vyplácanie mzdy.

Taliansky minister zdravotníctva Roberto Speranza povedal, že vláda chce do zelených pasov „investovať toľko, koľko je možné“ s cieľom vyhnúť sa zatváraniu prevádzok.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM